Uborkafőzelék

Pillanatok alatt elkészíthető, könnyű étel. Érdemes nagyobbfajta fürtös uborkából megfőzni

Adhatjuk körítésként sertéssült vagy fasírt mellé, de hús nélküli főétkezésként is fogyasztható, újburgonyával és sült szalonnával.

Hozzávalók 5 személyre
1 kg fürtös uborka 6 dkg vaj 1 evőkanál cukor 5 dkg liszt 4,5 dl tej 1 evőkanál ecet 1 szál kapor fehér bors egy szál kapor

Elkészítés
1. Hámozzuk meg az uborkát, vágjuk el hosszában, kaparjuk ki kanállal a magokat, és vágjuk ujjnyi darabokra.

2. Egy lábasban melegítsük meg kissé a vajat, tegyük bele a cukrot, és olvasszuk meg. Adjuk hozzá a lisztet és kavargatva pirítsuk 3 percig, amíg a massza egy kis színt nem kap.

3. Tegyük bele az uborkadarabokat és többször kavarjuk meg. Öntsük hozzá a tejet. Alacsony hőfokon pároljuk puhára. Ízesítsük ecettel, sóval és fehér borssal. Szórjuk meg kaporral.
 

Más változat
Vágjuk össze az uborkát. Vágjunk apróra 2 hagymát. Kockázzunk fel 7,5 dkg füstölt szalonnát. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat, pirítsuk meg egymásután a szalonnát, a hagymát, 1 evőkanál cukrot és az uborkát. Öntsük fel 2 evőkanál ecettel. Pároljuk puhára a fentiek szerint.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!