Vargabéles

Eredetét tekintve erdélyi, a rétesek családjába tartozik, finomsága pedig felülmúlhatatlan

Hozzávalók
12 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye 1 dl sherry * 20 dkg cérnametélt 5 db tojás 25 dkg porcukor 1 evőkanál vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja 5 dl tejföl 1 kg túró 1 csomag réteslap vaj a sütéshez

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. Az aszalt gyümölcsöt 2-3 órára beáztatjuk a sherrybe. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük (ne főzzük túl!), majd leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.

2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukor felével, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a túrót, a cérnametéltet és az aszalt gyümölcsöt. A tojásfehérjéből habot verünk, és beleforgatjuk a túrós keverékbe.

3. Egy magasabb falú tepsit kibélelünk a réteslap felével, enyhén megvajazzuk, rákanalazzuk a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Sütőben 40-50 percig sütjük, majd a maradék porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

Ha van kedve kísérletezni, készítheti másképp is!

Vote it up
152
Tetszett?Szavazzon rá!