Vega lasagne

Néha senkinek sem árthat meg egy könnyű vegetáriánus ínyencfalat

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 db lilahagyma 1 db padlizsán 3 db paprika 2 db cukkini 2 evőkanál olívaolaj 80 dkg konzervparadicsom (2x40 dkg) 2,5 dl száraz fehérbor 2 kiskanál szárított oregánó 1 kiskanál cukor 10 dkg szárított paradicsom 25 dkg lencse (konzerv) 1 kis csokor bazsalikom 1 dl tej 2 evőkanál kukoricakeményítő 25 dkg mascarpone 1 dl tejszín 5 dkg reszelt parmezán 30 dkg lasagne tészta 25 dkg mozzarella

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A hagymát cikkekre vágjuk, a padlizsánt és a paprikát felkockázzuk, a cukkinit először hosszában félbe, majd 1 cm vastag szeletekre vágjuk, majd az egészet összeforgatjuk az olívaolajjal, egy tepsibe kanalazzuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

2. A sütő hőmérsékletét lejjebb vesszük 180 °C-ra. A paradicsomot a borral, az oregánóval, a cukorral és az apróra vágott szárított paradicsommal 15 percig forraljuk, majd hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett lencsét, a sült zöldségeket és a bazsalikomot, és levesszük a tűzről.

3. A tejet elkeverjük a keményítővel, hozzáadjuk a mascarponét, a tejszínt és a parmezánt, majd megsózzuk.

4. A zöldséges keverék egyharmadát egy hőálló edénybe kanalazzuk, befedjük tésztalapokkal, újabb réteg zöldséges keveréket teszünk rá, majd ráöntjük a mascarponés öntet felét.

5. Ezután újabb réteg lasagne, majd zöldség, mascarpone és végül újra lasagne következik. A tészta tetejét beborítjuk a szeletekre vágott mozzarellával, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
48
Tetszett?Szavazzon rá!