Velencei tiramisu

A tiramisu eleve azt jelenti: dobj fel. A lagúnák városában még inkább feldobják

Hasonló receptek

Hozzávalók 2 személyre
6 db tojás 4 evőkanál cukor 50 dkg mascarpone 40 dkg amaretti keksz + egy kevés a díszítéshez 2 dl édes vermut

Elkészítés
1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgáját 3 evőkanál cukorral alaposan kikeverjük, majd hozzávegyítjük a mascarponét és félretesszük. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük, és óvatosan a mascarponés krémbe forgatjuk.

2. A kekszeket belemártjuk a vermutba (úgy, hogy kellőképp átitatódjanak vele, de ne ázzanak szét), majd a felét egy tál aljába helyezzük, és rákanalazzuk a krém felét. Rárétegezzük a maradék beáztatott kekszet és a mascarponét, majd tálaláskor megszórjuk kekszdarabokkal.
 

Noha a tiramisu meglepően fiatal finomság, hiszen csak az 1980-as években született, máris számtalan változata létezik. Önnek melyik tetszik a legjobban?

Vote it up
229
Tetszett?Szavazzon rá!