Zöldbabsaláta

Tudta, hogy a paszuly név valószínűleg a veteménybab latin nevéből származik: Phaseolus vulgaris?

Hozzávalók 4 személyre
75 dkg zöldbab 1 csomó borsikafű 1 db vöröshagyma 2 evőkanál ecet 1 csipet só 4 evőkanál olaj

Elkészítés
1. Tisztítsuk és mossuk meg a zöldbabot. Mossuk meg a borsikafüvet, csipkedjünk le róla néhány levélkét és tegyük félre.

2. Forraljunk sós vizet. Először főzzük benne néhány percig a maradék borsikafüvet, majd tegyük hozzá a zöldbabot, és közepes hőfokon kb. 20 perc alatt főzzük puhára.

3. Szitán csepegtessük le a zöldbabot, a borsikafüvet dobjuk ki. Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk apróra, és adjuk a még meleg zöldbabhoz.

4. Keverjük el az ecetet, a sót, a borsot és az olajat egy tálban. Vegyítsük össze a zöldbabbal, és díszítsük a borsikafűlevelekkel.
 

Más változat. Főzzük meg a zöldbabot a fent leírtak szerint, de ne túl puhára. Csepegtessük le. Keverjük össze az ecetet, a sót, a borsot és az olajat a fentiek szerint, és öntsük a zöldbabra. Mossunk meg fél csokor petrezselymet és fél csomó metélőhagymát, és vagdossuk apróra. Szórjuk a babra, és forgassuk az egészet jól össze.

Vote it up
167
Tetszett?Szavazzon rá!