Zöldséges csirkeragu

Sikke Sumari finn séf egyik kedvenc receptje. Lehet, hogy az öné is ez lesz?

Hozzávalók 6 személyre
1 egész csirke só, frissen őrölt bors 3 dkg vaj 5 közepes sárgarépa vékonyra vágva 4 fehérrépa vékonyra vágva 2 citrom 2 evőkanál cukor 4 evőkanál frissen aprított kapor petrezselyem és koriander 1 gránátalma

Elkészítés
1. A 8 részre bontott csirkét sózzuk, borsozzuk.

2. A vajat alacsony lángon felolvasztjuk egy vastag fenekű, jól zárható lábosban.

3. A csirkedarabokat megforgatjuk a felhevített vajban. Hozzáadjuk a sárga- és fehérrépát, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 2 percig főzzük.

4. Közben a citrom héját eltávolítjuk, a húsát cikkekre vágjuk, a hártyákat lehámozzuk, majd összekeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a csirkés-zöldséges keverékhez. További 20 percig főzzük, míg a csirke megpuhul.

5. Az apróra vágott zöld fűszerekkel és a gránátalma magjaival megszórva tálaljuk. Rizspiláffal kitűnő.
 

Ismerje meg Sikke Sumarit és a másik általa ajánlott receptet, az úriember süteményét is!

Vote it up
168
Tetszett?Szavazzon rá!