Zakuszka

A padlizsánkrém kenyérre kenve is isteni, de tésztán, sajttal is. Az alábbi bevált recept nyomán készítse el házilag

Hasonló receptek

Hozzávalók
0,5 kg fejtett bab 2,5 kg padlizsán 1 kg vöröshagyma 1 kg pirosas húsos paprika 1 kg paradicsom 5 dl olaj 3 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 0,5 l kis papírdobozos paradicsomsűrítmény 2-3 evőkanál ecet (ízlés szerint) 1 mokkáskanál bors 1 mokkáskanál szalicil

Elkészítés
1. A babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.

2. A padlizsánokat 4-5 helyen késsel beszurkáljuk, sütőben, sütőpapírral bélelt rácson 3/4 órán át 200 fokon megsütjük, majd meghámozzuk, áttörjük.

3. Közben olajon megdinszteljük (de nem pirítjuk) az egészen apró kockára vágott hagymát, majd a paprikát, aztán a szintén apróra vágott, hámozott paradicsomot, és ha elfőtt a leve, hozzákeverjük az összetört babos masszát, a sült padlizsánhúst, 1 teáskanál erős paprikakrémet, 1 evőkanál sót, és tovább keverjük krumplitörővel. (Ha krémesebbre szeretné, használjon botmixert.)

4. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt, az ecetet, a babérlevelet, a borsot, és állandóan kevergetve jól összefőzzük.

5. Kiveszünk 1 csészényit, jól elkeverjük benne a szalicilt, hozzákeverjük alaposan a többi forró zakuszkához. Forrón kis üvegekbe töltjük, dunsztolni nem kell. Felbontás után hűtőben a helye.

Vote it up
164
Tetszett?Szavazzon rá!