Zellerleves spenóttal

Gazdag, telt ízű krémleves, amelyet a spenót remekül kiegészít: színt és üde, friss ízt kölcsönöz neki

Hozzávalók
só és fekete bors ­ 1 fej vöröshagyma vékonyan felkarikázva 4 evőkanál extra szűz olívaolaj 1 gerezd fokhagyma összezúzva 1 liter forrásban lévő víz 1 db zellergumó meghámozva és lereszelve 1 kocka szétmorzsolt zöldségleveskocka vagy -levespor 50 dkg zsenge spenótlevél reszelt szerecsendió

A díszítéshez: 4 evőkanál főzőtejszín ­ friss metélőhagyma

Elkészítés
1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük a hagymát, valamint a fokhagymát, és 5 percig pirítjuk, amíg a hagyma megfonnyad, de még nem pirul barnára.

2. Hozzáadjuk a zellert. Felengedjük a forrásban lévő vízzel, és beletesszük a leveskockát vagy port. Felforraljuk a lét, majd mérsékeljük a hőfokot, és lefedjük a lábast. Csendesen főzzük 10 percig, vagy amíg a zeller megpuhul.

3. A levesbe dobjuk a spenótot, és jól elkeverjük. Magas hőfokon felforraljuk az ételt, majd levesszük a tűzhelyről. Megvárjuk, míg kissé kihűl, ekkor robotgépbe merjük, és simára keverjük, de botmixerrel a lábasban is pürésíthetjük. A leves meglehetősen sűrű lesz.

4. Ha kell, újból felmelegítjük, majd beleszórunk egy kevés reszelt szerecsendiót, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Előmelegített mélytányérokba merjük. Mindegyik adagra teszünk 1 kanálnyi főzőtejszínt, friss metélőhagymával díszítjük, és azonnal tálaljuk.

Vote it up
144
Tetszett?Szavazzon rá!