Áfonyás kuglóf

Csempésszünk bele egy kis egészséget, hátha csökken a bűntudat

Hasonló receptek

Hozzávalók
15 dkg őrölt mandula 6 dkg porcukor 0,5 kiskanál mandulakivonat 1 tojásfehérje 2 evőkanál + 30 dkg liszt + a formába 2 evőkanál + 16 dkg Rama + a formába 30 dkg áfonya 2 kiskanál sütőpor 0,5 kiskanál szódabikarbóna 0,25 kiskanál só 25 dkg cukor 2 tojás 1 kiskanál vaníliakivonat 2,5 dl tejföl porcukor

Elkészítés
1. Az őrölt mandulát elkeverjük a porcukorral, a mandulakivonattal, az enyhén felvert tojásfehérjével, 2 evőkanál liszttel és 2 evőkanál Ramával, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.

2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A 30 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd félretesszük.

3. A cukorral habosra keverünk 16 dkg Ramát, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, és krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.

4. A massza egyharmadát egy Ramával kikent és kilisztezett kuglófformába kanalazzuk, rámerjük a mandulás-áfonyás töltelék felét, azután megint tészta, majd áfonyás keverék, végül megint tészta következik.

5. A kuglófot kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, kivesszük a formából, és megszórjuk porcukorral.

Vote it up
226
Tetszett?Szavazzon rá!