Hozzávalók
15 dkg őrölt mandula • 6 dkg porcukor • 0,5 kiskanál mandulakivonat • 1 tojásfehérje • 2 evőkanál + 30 dkg liszt + a formába • 2 evőkanál + 16 dkg Rama + a formába • 30 dkg áfonya • 2 kiskanál sütőpor • 0,5 kiskanál szódabikarbóna • 0,25 kiskanál só • 25 dkg cukor • 2 tojás • 1 kiskanál vaníliakivonat • 2,5 dl tejföl • porcukor
Elkészítés
1. Az őrölt mandulát elkeverjük a porcukorral, a mandulakivonattal, az enyhén felvert tojásfehérjével, 2 evőkanál liszttel és 2 evőkanál Ramával, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát.
2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A 30 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval, majd félretesszük.
3. A cukorral habosra keverünk 16 dkg Ramát, egyesével hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát, és krémesre keverjük. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a tejfölt, és alaposan összedolgozzuk.
4. A massza egyharmadát egy Ramával kikent és kilisztezett kuglófformába kanalazzuk, rámerjük a mandulás-áfonyás töltelék felét, azután megint tészta, majd áfonyás keverék, végül megint tészta következik.
5. A kuglófot kb. 45 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kihűlt, kivesszük a formából, és megszórjuk porcukorral.
Hozzászólás