Áfonyás muffin gyümölcssalátával

E klasszikus amerikai recept hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ideális fogás reggelire vagy uzsonnára

Hozzávalók 8 adaghoz
1 teáskanál vaj 10 dkg finomliszt késhegynyi szódabikarbónával vegyítve csipetnyi só 1 teáskanál cukor 2 nagy tojás 2,5 dl tej 50 g áfonya 1 evőkanál vaníliás cukor

A gyümölcssalátához: 15 dkg málna kb. 10 dkg áfonya 15 dkg szeletelt eper 1 evőkanál vaníliás cukor

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. A muffinsütő formát enyhén vajazzuk ki.

2. A lisztet, a sót és a cukrot szitáljuk nagy tálba, a közepébe vájjunk mélyedést, üssük bele a tojást, adjuk hozzá a tejet, és villával jól keverjük el.

3. Kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, majd villával keverjük tovább addig, míg krémes állagú nem lesz a massza.

4. Osszuk szét a tésztát a muffinformákba, de csak 2/3-ig töltsük meg őket, mert a sütemény meg fog emelkedni. Mind egyik adagba egyenlő arányban tegyünk áfonyát.

5. A sütő középső részén kb. 25-30 perc alatt süssük a muffinokat ropogós aranybarnára.

6. Közben készítsük el a gyümölcssalátát. A málna 2/3 részét törjük át finom szitán, majd adjuk hozzá a többi málnát, az áfonyát és az epret. Szitáljunk a tetejére vaníliás cukrot, és óvatosan forgassuk össze.

7. A muffinokat vegyük ki a formából, szórjuk meg vaníliás cukorral, és melegen, a gyümölccsel együtt tálaljuk.

Vote it up
180
Tetszett?Szavazzon rá!