Állítsa meg a fejfájást!

Ha megérzi az árulkodó lüktetést, az alábbi trükkökkel elejét veheti annak, hogy a fájdalom tönkretegye a napját

Masszírozzon a megfelelő pontokon
Két olyan akupresszúrás pont van, mely állítólag enyhíti a fejfájást: az egyik a homlokon található. A hüvelykujját szorítsa a szeme közötti pontra, miközben a mutató- és középső ujjával lenyomja a haj vonalát. A másik masszázspont a kézfejen van, annak a bőrredőnek a tövében, ahol a hüvelykujj és a mutatóujj csontjai találkoznak. A másik keze hüvelykujjával erősen nyomja meg ezt a pontot. Egyébként a talpmasszázs és a siacu is használ fejfájás ellen.

Használja az orrát
A borsmenta illata enyhítheti a feszültség okozta fejfájást – igaz, néhány kutatás szerint az aromaterápia csak akkor segít, ha szeretjük is az adott illatot. Ha nem kedveli a borsmenta aromáját, szagolgasson zöldalmát: ezzel az illattal is sikerült némi sikert elérni.

Kortyolgasson egy kis kávét
Amikor a fejfájás közeledtét érzi, egy koffeinlöket eltérítheti a támadást. Igyon egy kevés erős kávét, kólát vagy koffeines energiaitalt.

Lélegezzen
A relaxáció elsajátítása segíthet a fejfájás leggyakoribb kiváltó oka, a feszültség leküzdésében. Lélegezzen lassan és mélyen, behunyt szemmel, és ne figyeljen semmi másra, csak a lélegzetvételeire.

Lépjen le a fejfájás elől
Tegyen egy tempós sétát! A könnyed testmozgás stresszoldó hatású, enyhíti a fejbőr görcsös összehúzódását.

Borogasson fagyott zöldségekkel
Feküdjön egy csendes, besötétített szobába, fogjon egy zacskó mélyhűtött zöldborsót, és tegye a tarkójára. A hideg nemcsak hatékony gyulladáscsökkentő, hanem a fájdalmat is tompítja – kipróbálhatja akár a lüktető halántékán is.

Vesse be a képzelőerejét
Csukja be a szemét, és gondolja el a fájdalmat egy tárgyként (mondjuk egy lángoló napkorongként), majd képzelje el, ahogy összezsugorodva a távolba veszik, vagy gondolatban locsolja le vízzel, hogy eltűnjön. Ez a vizualizációnak nevezett módszer ugyan némi gyakorlatot igényel, de bizonyítottan hatékony.

Vote it up
272
Tetszett?Szavazzon rá!