Állatdoki-fóbia?

Minden vizitnél fúj és prüszköl a cicus? Segítsen neki, hogy stresszmentesen birkózzon meg ezzel a számára is nehéz helyzettel

Kapcsolódó cikkek

A megbeszélt időpont előtt
Ne hagyja a hordozókosarat egészen a nagy napig a szekrényben, mert akkor valószínűleg már a megpillantása pánikot fog kiváltani. Pléddel változtassa komfortos kuckóvá a kosarat. Játsszon a macskájával a kosár körül. Dobjon bele labdát vagy parafadugót. Járkáltassa ki-be a macskáját. Így majd nem kell erővel bekergetnie oda.

Aznap
Fújjon néhány csepp, állatpatikában kapható nyugtató sprayt a ketrec sarkaiba és a párnára.

A váróhelyiségben
Tartsa csukva a hordozókosarat. Ha szükséges, borítson rá takarót (fürdőlepedőt), hogy az állat ne lássa, mi történik odakint. Rakja a kosarat az ölébe vagy a szomszéd székre. Bármit tesz is, ki ne engedje a jószágot! Az csak fokozná a szorongását. És képzelje el, micsoda felforduláshoz vezetne, ha a kicsike kiszökne a kezei közül!

A dokinál
Helyezze a hordozót a vizsgálóasztalra. Kíméletesen vegye ki belőle a macskáját. Simogassa meg. Lépjen hátrébb az asztaltól, de maradjon kis kedvence látóterében. Beszéljen hozzá, miközben az állatorvos vizsgálja őt. Higgadt, összeszedett viselkedésével azt jelzi kedvencének, hogy aggodalomra semmi oka.

Vote it up
349
Tetszett?Szavazzon rá!