Állatok lencsevégen

Apró trükkök, hogy rávegye kedvencét a fotózásra. Tudta például, hogy a kutyák a tehénbőgés hallatán félrebillentik a fejüket?

Lehet, hogy a világ legaranyosabb állatkájának tartja kedvencét – de próbálta-e már együttműködésre bírni, amikor fényképen akarta megörökíteni? Rachael Hale nemzetközi hírű állatforót már több mint húsz országban értékesítette felvételeit. A szakértő megosztja önnel fortélyait:

Először játsszon kedvencével, és csak amikor látja, hogy feloldódott, akkor vegye elő a gépet. A kutyák várhatóan nyugton maradnak és szót fogadnak. A macskának tegyen egy tálca ínyencséget a kiszemelt helyre, és máris kattintgathat.

Zajokkal bájos reakciókat válthat ki. Kutyáknál a háziállatok hangjai a leghatásosabbak. Keltse fel a figyelmüket kotkodácsolással, majd utánozzon tehénbőgést – ettől oldalra billentik a fejüket. A macskák érdeklődését az orruk előtt mozgatott tárgyak keltik fel.

A leggyakoribb hiba az erőltetés. Legyen türelmes, olyankor próbálja lefotózni kedvencét, amikor jó hangulatban találja. Ha sikerrel jár, jutalmazza meg kedvencét, így valószínűleg a következő alkalommal is együttműködik majd.

Vote it up
175
Tetszett?Szavazzon rá!