Állatsereglet a lakásban

Nem reménytelen a kedvencek békés egymás mellett élése, de néhány egyszerű szabályt be kell tartani

 > Addig szoktassa kedvenceit az egymás mellett éléshez, amíg nagyon fiatalok (körülbelül három hónaposak). Így megtanulnak osztozni a területen. Sterilizáltassa őket, hogy kevésbé dominánsan viselkedjenek fajtársaikkal és más állatokkal. A kutyák, macskák és vadászgörények alkalmasint megférnek egymással. Ne tegyen viszont egy helyre nyulakat, hörcsögöket meg tengerimalacokat. Mindegyik faj kerüljön saját ketrecbe.

> Ha új jövevény érkezik, fokozatosan ismertesse össze egymással kedvenceit. Olykor egy teljes hét is kell, hogy mindannyian megtalálják a helyüket. Az első napokban az újoncot tartsa külön a többiektől.

> Adjon nekik külön-külön vackot. Egyes állatok – különösen a macskák – szívesen vonulnak félre aludni, vagy távolról figyelni a többieket. A rágcsálók, például a hörcsögök és a csincsillák pedig este és éjszaka a legtevékenyebbek. Hogy napközben senki se háborgassa őket, tartsa külön a ketrecüket.

> Egyeztesse az állatorvosi viziteket. Minden kedvencét egyidejűleg oltassa be, hogy ne kapjanak el egymástól betegségeket, élősködőket. Rendszeresen féregtelenítse őket, és kapjanak bolhairtót.

> A békesség megőrzése kedvéért külön-külön tálból etesse őket. Hogy a kutyák ne szolgálhassák ki magukat a macská(k)nak szánt eleségből, helyezze jó magasra az etetőt.

Vote it up
321
Tetszett?Szavazzon rá!