Ázsiai pirított tészta

Csípős ínyencség keletről, amelyet egy kis hazai Erős Pistával turbóztunk fel

Hasonló receptek

Hozzávalók
20 dkg kínai tojásos tészta 0,5 dl étolaj 10 dkg marhahús 2 evőkanál szójaszósz 0,5 evőkanál Erős Pista 15 dkg káposzta 1 db vöröshagyma 2 db sárgarépa 1 marék szójababcsíra kínai só konyhasó 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés
1.
A tésztát lobogó sós vízben puhára főzzük. felforrósítunk egy wokot, beleöntjük az olajat, és amikor már enyhén füstöl, beletesszük az apró darabokra vágott húst.

2. Amikor a hús már félig megsült, hozzáadjuk a szójaszószt és az erős Pistát, alaposan átforgatjuk, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, a cikkekre vágott hagymát és a julienne-re vágott répát, és hagyjuk, hogy levet eresszenek. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk még hozzá.

3. Megsózzuk a kétféle sóval (óvatosan, mert a szójaszósz is sós), majd hozzáforgatjuk a tésztát és a szójacsírát, hozzáadjuk a fokhagymát, és az egészet átpirítjuk. Forrón tálaljuk.

Vote it up
156
Tetszett?Szavazzon rá!