Édes-csípős kumquat

Sok minden készíthető törpemandarinból, feltétlenül érdemes megkóstolni

Valószínűleg Kínából és Indokínából származik a hosszúkás, aprócska mandarinra emlékeztető kumquat, amit törpemandarin néven is szoktak emlegetni.

A Közel-Keleten már az ókorban is termesztették, azonban manapság szinte mindenhol szüretelik, ahol citrusokat is termesztenek. Kumquat néven több citrusfaj termését forgalmazzák, itthon például ezen a néven kerek vagy tojás alakú gyümölcsökkel találkozhatunk.

Hozzávalók 4 személyre
30 db kumquat 6 evőkanál porcukor 1,5 evőkanál csilipor 2 db tojásfehérje

Elkészítés
1. A kumquat héját óvatosan eltávolítjuk. A porcukrot jól elkeverjük a csiliporral.

2. A tojásfehérjéket nem túl kemény habbá verjük, majd a kumquatok egyik felét a habba mártjuk, azután pedig a csilis porcukorba.

Vote it up
256
Tetszett?Szavazzon rá!