Édes-savanyú oldalas

Elég, ha ránéz a mellékelt fotóra, és már írni is fogja a hozzávalókat a bevásárlólistájára

Hasonló receptek

Hozzávalók
60 dkg sertésoldalas mogyoróolaj a sütéshez 1 újhagyma

A marinádhoz: 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál babpaszta (tetszőleges) 1 evőkanál száraz sherry (vagy rizsbor)

Az édes-savanyú mártáshoz: 2 evőkanál szójaszósz 2 evőkanál fekete rizsecet (vagy balzsamecet) 1 evőkanál barna cukor 1 evőkanál méz

Elkészítés
1.
A marinád hozzávalóit alaposan összekeverjük, megforgatjuk benne a 3-4 cm-es darabokra vágott oldalast, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

2. Egy felhevített serpenyőbe vagy wokba annyi olajat öntünk, hogy a húst majd ellepje, alaposan felhevítjük, majd beletesszük a húst és barnára sütjük benne. Ezután kivesszük az olajból és lecsepegtetjük.

3. Összekeverjük a mártás hozzávalóit. A serpenyőből kiöntjük az olajat, alaposan áttöröljük és újból felhevítjük. Az oldalasdarabokat visszatesszük a serpenyőbe, megöntözzük az édes-savanyú mártással, és 5-6 percig pirítjuk, míg a szósz ragacsossá nem válik. Az újhagymával díszítve tálaljuk.

Vote it up
137
Tetszett?Szavazzon rá!