Édes illatok

Kölnit vodkából? Fürdőolajat házilag? Hihetetlenül hangzik? Pedig cseppet sem az! Ráadásul ajándéknak is megteszi

Kölni
Hozzávalók: 140 ml vodkaillóolajok: 3 ml bergamot-, 3 ml citrom-, 1,5 ml narancs-, 20 csepp narancsvirág-, 10 csepp rozmaringolaj 60 ml desztillált víz

1. Öntse a vodkát egy sterilizált üvegbe, és öntse hozzá az illóolajokat. Kevergesse, amíg az olajok jól összekeverednek. Dugaszolja le az üveget, és hagyja a keveréket 48 óráig állni.
2. Adja hozzá a desztillált vizet, lassan keverje össze.
3. Hagyja a keveréket az üvegben állni. Attól függően, hogy milyen erős kölnit akar készíteni, az állási idő 48 óra és négy hét között változhat. Ha túl töménynek találja, adhat hozzá egy kis desztilállt vizet.
4. Ha a kölni összeért, szűrje át kávéfilteren egy mutatós, sterilizált üvegbe. Csiszolt dugójú üveg a legideálisabb.
5. Néhény csepp a kölniből a bőrbe dörzsölve üdítő hatású. Hat hónapig áll el.
A megadott mennyiségekből körülbelül 250 ml kölni készíthető.

Fürdőolaj
Hozzávalók: 30 ml mandulaolaj 5 ml avokádóolaj5 ml búzacsíraolaj illóolajok: 5 csepp kamilla-, 6 csepp rózsa-, 18 csepp levendulaolaj hőálló edény, amely elég mély ahhoz, hogy a gyertyákat beletehesse  lábas, amely elég nagy ahhoz, hogy az edényt beleállíthassa • háztartási hőmérő (főzéshez) csipesz koktélpálcika vagy kis festőecset

1. Öntse a hozzávalókat egy üvegbe, és rázza jól össze, hogy az olajok elkeveredjenek egymással. Naptól védve, hűvös helyen (hűtőben) tárolja.
2. Egy illatos fürdőhöz kb. 10 cseppre van szükség. Hat hónapon belül el kell használni a fürdőolajat.
A megadott mennyiségből kb. 50 ml készíthető.

Házilag is könnyen elkészíthető fürdőolajTanácsok kozmetikumok készítéséhez
Ha a legjobb eredményre törekszik, és nem akarja, hogy a készítményei szennyeződjenek, fogadja meg az alábbiakat.

Az összes hozzávalót a lehető legpontosabban mérje ki. Az illóolajok kiméréséhez használjon patikában kapható szemcseppentőt.

Melegítésre és forralásra csak rozsdamentes acél-, üveg- vagy zománcozott edényt használjon, soha ne alumíniumedényt. Keveréshez rozsdamentes acélból vagy fából készült kanalat használjon.

A felszerelés minden darabját tartsa nagyon tisztán. Ezeket másra ne használja.

A csapvízben lévő vegyi anyagoktól és szennyeződésektől megromolhatnak a hozzávalók, ezért a krémekhez kizárólag desztillált vizet használjon.

Szűrésre használjon kávéfiltert (ha lehet, ne fehérítettet) vagy kifőzött, vékony muszlinanyagot.

A krémeket és olajokat színes, lehetőleg borostyánszín üvegedényekben tárolja. Ezeket, valamint a dugójukat használat előtt alaposan fertőtlenítse: mossa ki őket meleg mosogatószeres vízzel, majd 10 percig főzze ki őket. Fejjel lefelé fordítva szárítsa meg az üvegeket.

Minden üvegre tegyen címkét, amelyikre ráírja, hogy mit tartalmaz, milyen anyagokat használt az elkészítéshez meddig áll el, és esetleg azt is hogy mennyit és milyen gyakran kell belőle használni.

Vote it up
375
Tetszett?Szavazzon rá!