Az édeskömény édeskés ízű zöldségféle, amelynek finom formájú levelei ízessé teszik a leveseket és a ragukat. A vaskos, gumós tő fogyasztható akár nyersen, de kisebb darabokra vágva levesekbe, ragukba és töltelékekbe is tehetjük. Az édeskömény segíti az emésztést és különösen jól illik a halételekhez.
Hozzávalók 4 személyre
2 db édeskömény • olívaolaj • só, bors • 2 db narancs • 6 szem dió
Elkészítés
1. A vékony csíkokra vágott édesköményt olívaolajjal enyhén meglocsoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.
2. A narancsokat meghámozzuk (a fehér héját is teljesen eltávolítjuk!), szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk az édesköményhez. Apróra vágott dióbéllel megszórva tálaljuk.
Ismerjen meg további édesköményes recepteket!
Hozzászólás