Édesköményleves füstölt lazaccal

Hallatlanul egyszerű elkészíteni ezt a hallal feldobott, gyógyhatású zöldséglevest

Hozzávalók
2 édeskömény 3 evőkanál vaj 1 póréhagyma 1 kiskanál édesköménymag 65 dkg burgonya 1,2 dl csirkealaplé só, bors 1 szelet füstölt lazac

Elkészítés
1. Az édeskömény burokleveleit apróra vágjuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott édesköményt és pórét, valamint az édesköménymagot, és addig főzzük, míg a zöldségek puhulni nem kezdenek.

2. Hozzáadjuk a felkockázott krumplit és az alaplét, közepes lángon forralva a krumplit puhára főzzük, majd a levest botmixerrel pürésítjük. (Ha szükséges, egy kis alaplével hígíthatjuk.) Egyet forralunk rajta, majd sózzuk, borsozzuk.

3. A levest tányérokba merjük, majd a csíkokra vágott lazacot és a félretett burokleveleket a tetejére rendezve tálaljuk.
 

Ismerjen meg további édesköményes recepteket!

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!