Értékes vagy!

Ha tisztában vagy az értékeiddel, minden tekintetben vonzó leszel – hangzik egy apa párkeresési tanácsa lányának

Édes kicsim!
Nemrég anyáddal az interneten kutakodtunk, és a Google megmutatta, mikre keresnek rá legtöbbször az emberek. Az egyik gyakori kérdés ez volt: „Hogyan maradjak vonzó a kedvesem szemében?”

Megdöbbentem. Számtalan tanácsadó cikket találtunk arról, hogyan legyen egy nő szexi, mikor vigye be a partnerének a sört és/vagy a szendvicset, miként hitesse el vele, hogy ő a legokosabb férfi, aki mindent irányít.

Dühbe gurultam.

Kicsim, neked nem kell, soha nem is kellett bármit tenned azért, hogy „vonzó maradj”.

Neked egyetlen dolgot kell tudnod a lelked mélyén – azon a szilárd helyen, amelyet nem rendít meg elutasítás, veszteség, az önbizalom hiánya –, éspedig azt, hogy értékes vagy. (Ha arról is meg vagy győződve, hogy a többi ember szintén értékes, akkor nagyobb bajod már nem lehet az életben. De erről majd egy másik levélben.)

Ha tisztában vagy az értékeiddel, minden tekintetben vonzó leszel, és különösen annak a férfinak a szemében, aki méltóképpen tud téged értékelni, és a te boldogságodat az élete céljának tartja.

Kicsim, hadd mondjam el neked, milyennek látom én azt a férfit, aki az értékeid miatt tart téged vonzónak:

Nem érdekel, ha a vacsoraasztalra könyököl, mert azt nézi, hogyan hajlik az orrod, amikor mosolyogsz, és nem tudja róla levenni a szemét.

Nem érdekel, hogy nem tud golfozni velem, mert szeret játszani a gyerekeitekkel, és örömmel ismeri fel bennük a te kiváló tulajdonságaidat.

Nem érdekel, melyik pártra szavaz, amíg minden áldott reggel téged választ tisztelete és imádata tárgyának.

És végül, ha rábukkansz egy ilyen férfira, és úgy találod, hogy egy világ választja el tőlem, sose feledd, hogy őt meg engem eltéphetetlen kötelék tart össze: te.

Üdvözöl a hozzád örökké vonzódó
Apád

Vote it up
399
Tetszett?Szavazzon rá!