Észbontó: Vigyázz, NETZOMBI! :(

Mindig átmelegszik a szívem, amikor az internetes postámat kinyitva húsznál is több levelet találok

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de nekem mindig átmelegszik a szívem, amikor az internetes postámat kinyitva húsznál is több levelet találok. Mert arra gondolok, de jó, az emberek itt vannak köröttem, hiába ülök a gép mögött folyton, és gondolnak rám és szeretnek és kommunikálnak velem. De amikor már a kilencedik levelemben szerepel tárgyként, hogy NAGYON JÓ, és e megállapítást a mosolygó arcra utaló pont (fölötte) pont, és zárójel követi, ráadásul nyolcszor egymás után, akkor én már annyira nem szoktam mosolyogni.

Mert ugye, hol itt az intimitás? Hol a „csak neked, csak tőlem” jellegű bizalmas közlés? Hisz az egész monitort betölti a címzettek és továbbítottak listája, ahol én csak a végén, rendszerint a V betűnél vagyok fellelhető. Hol itt a rám gondolás, a kedves összekacsintás, amikor lehet, hogy a listára is csak véletlenül kerültem föl, amikor dühömben levelezni kezdtem a Vízművekkel.

Na jó, nem érdekes, törlés, lépjünk tovább. De nem lépünk. Mert az összes többi címzett úgy érzi, ezt a kedves gesztust viszonozni kell, és már küldik is a másik NAGYON JÓ-t, és megnyomják a VÁLASZ MIND gombot. És akkor már harminckét NAGYON JÓ sorakozik a postámban és ugyanennyi mosolygós zárójel (szorozva nyolccal).

De nemcsak NAGYON JÓ levelet lehet kapni, hanem NAGYON FONTOS!!!!-at is. Az ilyen levelektől még annyira sem leszek boldog, mert halálra rémisztgetnek. Arra intenek például, hogy ne levelezzek, mert vírus kering a hálón, Jamaicában egy tisztességben megőszült földművelő gyanútlanul levelezett, és azonnal kipusztultak a tehenei.

Van még JAJDECUKI:))) tárgyú levél is, ezektől, ha nem vigyázok, még az én kőszívem is meglágyul egy percre, mert ki tud ellenállni, ha kiskutyák nyaldosnak kiscicákat napszemüvegben, vagy tigrisanya szoptat rózsaszín bugyikába öltöztetett elárvult kisnyulat.

Van még a JAJDECUKI:))) tárgyú levél is, amitől, ha nem vigyázok, még az én kőszívem is meglágyul

Ne szipogj már, kedves Bernadett – motyogom ilyenkor és vállam veregetem –, különben is mindjárt ELDOBOD AZ AGYADAT:)))))))). Főleg, ha maradt még mit eldobnom. Mert az ilyen levél aztán olyan, de olyan vicces, hogy igen kockásra gyúrt hasizommal lehet csak sérv nélkül megúszni. Tartalma rendszerint nagyon dagi pucér nő vagy nagyon dagi pucér férfi, vagy nagyon dagi pucér férfi és nő, vagy nagyon dagi pucér kisgyerek kakaós étbevonó masszában. Kár, hogy ebben a hónapban már nyolcadszorra vergődnek vissza hozzám a világ hálójában, és inkább mégis sírni szeretnék.

De nincs baj, nagy a választék, itt az új levél. És csak legyünk igazságosak, mert ami szép, az szép. Tárgya: TÉNYLEG SZÉP! És mi másról szólhatna, mint hogy a barátság szép, a hazugság nem szép, a szeretet pedig nagyon szép. Na már most, ha ezt a levelet nem küldöd szét hat órán belül legalább hat helyre, akkor valami nagyon csúnya szerencsétlenség fog érni. (Nem biztos, hogy téged, mert lehet, hogy inkább azt a háttérből skubizó, tenyerét dörzsölgető marketingcéget, amely most miattad nem tud lehalászni hat újabb címet a listájára.)

De a TÉNYLEG SZÉP-nél is szebb a KAPJAM VISSZA!!! tárgyú levélke, amelynek tartalma sok kis pici, piros szívecske, és azonnal vissza kell juttatnod a küldőnek, hogy érezze, viszontszereted. Így esett, hogy két hónapja ugyanazt a szívecskét küldözgetjük egymásnak a legjobb barátnőmmel, mert aki abbahagyja, áruló.

Arra gondoltam, kéne egy hatalmas címlista, amelyen kizárólag azok szerepelnek, akik szeretnek ilyen leveleket kapni. És kéne még egy hatalmas címlista, amelyen kizárólag azok szerepelnek, akik szeretnek ilyen leveleket küldeni. A két csoportot be kellene tenni egyetlen hatalmas címlistába, és elküldeni nekik a következő mailt:

Tárgy: VIGYÁZZ, NETZOMBI!!!! :((((

Üzenet: Ha nem zárod le azonnal a gépet, és nem jössz elő a monitor mögül, a lelkedet szörnyű vírus támadja meg!!! Kirgizisztánban már netzombivá vált egy hatgyerekes családanya, mert nem vette komolyan a figyelmeztetést! Úgyhogy gyorsan töröld ezt a levelet, és irány mosogatni!

Ui.: Az élet amúgy TÉNYLEG SZÉP, sőt NAGYON JÓ, olyan jó, hogy ELDOBOD AZ AGYADAT. Majd egyszer próbáld ki.

NE KAPJAM VISSZA!!!

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!