Ételek, amelyek utálják a hűtőszekrényt

Tárolja ezeket inkább szobahőmérsékleten, hogy frissebbek maradjanak

Bazsalikom
Ha ezt a trópusi növényt 4 °C alatt tárolja, hamar megfeketedik. Tartsa a konyhapulton, árnyékos helyen úgy, mint a vázába tett virágot: állítsa a csokrot egy pohár vízbe. Helyezzen rá műanyag tasakot úgy, hogy a növény levegőzni tudjon, de párás maradjon.

Burgonya
Az alacsony hőmérséklet cukorrá alakítja a burgonyakeményítőt, amitől a krumpli állaga kásás, az íze pedig kissé édes lesz. A burgonyának a legjobb a 7 °C, ezért tárolja hűvös kamrában – és papírzacskóban, ugyanis a napfény a klorofill felhalmozódásához vezet, ettől pedig zöld és néha kesernyés lesz a burgonya.

Hagyma
Ennek a zöldségfélének szellőznie kell, hogy friss maradjon. Az egész hagymákat kilyuggatott papírzacskóban tárolja a kamrában. Ne tartsa burgonya közelében, mert a hagyma gázt és párát bocsát ki, s ez a burgonya gyors megromlásához vezet. A felaprított hagymát tárolja hűtőben, légmentesen lezárva.

Paradicsom
A hideg levegő megállítja az érési folyamatot, amely a paradicsom zamatát adja. A hideg hatására ráadásul a paradicsom húsának állaga is megváltozik: lisztessé válik. Az egész paradicsomokat tárolja a konyhapulton, hogy finomabbak, aromásabbak legyenek.

Egész dinnye
Egy vizsgálat megállapította, hogy a szobahőmérsékleten tárolt görögdinnyében közel kétszer annyi hasznos vegyület termelődik (például béta-karotin), mint a hűtött dinnyében. A hideg levegő lassítja a leszedés után megjelenő antioxidánsok keletkezését. A szeletelt dinnyét hűtse, hogy megelőzze a baktériumok elszaporodását.

Vote it up
198
Tetszett?Szavazzon rá!