Ételekkel a puffadás ellen

A természet fintora, hogy egyes egészséges ételek túlzottan gázképzőek. Szerencsére van megoldás!

Puffadást okoz: spárga
A keresztes virágú zöldségek, mint a káposzta, a kelbimbó és a brokkoli olyan, a szervezet számára emészthetetlen cukrokat tartalmaznak, amelyek puffadást okoznak. Ne fogyassza ezeket zsíros ételekkel együtt, mert azok hatására lassul a kiürülésük!

Megszüntetik a puffadást: fűszerek. A rozmaring, a babérlevél és a gyömbér segít lebontani a keresztes virágú növények és a hüvelyesekben található nehezen feldolgozható cukrokat. Használja ezeket főzéskor, hogy csökkentse a gázosodást és a puffadást!

Puffadást okoznak: babfélék
A hüvelyesek széles körben elterjedt rossz híre ugyanazoknak az emésztésre alkalmatlan cukroknak köszönhető, amelyek a keresztes virágú zöldségekben is megtalálhatók. Csökkentse mennyiségüket azáltal, hogy a szárított babot legalább 8 órán át áztatja, illetve, hogy a konzervbabot megmossa főzés előtt!

Megszünteti a puffadást: joghurt. A joghurtban az élő és aktív kultúra segít visszaszorítani a gázfejlődést azáltal, hogy jó baktériumok sokaságát juttatja az emésztőrendszerbe (és nem kell külön fizetni azért, hogy az úgymond probiotikus fajtákat vegyük meg, mert ez minden joghurt sajátossága).

Puffadást okoz: korpa
A korpa rostjait nem tudja megemészteni a szervezet, ne egyen belőle túl sokat! Ha mégis szeretne belőle többet fogyasztani, akkor igyon sok vizet – ez ugyanis elősegíti az élelmi rostok áthaladását az emésztőrendszeren.

Megszünteti a puffadást: az édeskömény és a kamillatea. Egy csészényi gyógytea a magas rosttartalmú étel után segítheti a bélműködést.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!