Így óvja a szemüvegét

Nem is hinné, hogy mi mindennel árthat neki. Hét egyszerű tanács, hogy minél tovább kitartson

Mindig két kézzel vegye le
Kevésbé csábos, mint csak egy kézzel lekapni, cserébe nem fogja véletlenül elállítani, kilazítani a szemüveg szárait, hogy végül ferdén álljon a fején.

Ne kövesse el a következő bakikat tisztítás közben
Kerülje az alkohol- és az ammóniatartalmú szemüvegtisztítókat, mert ezek olyan erős vegyszerek, amelyek kárt tehetnek a lencse fedőrétegeiben. Helyettük inkább mosogatószert oldjon fel vízben, és ujjait használja a tisztogatáshoz. Szárításhoz sose használjon zsebkendőt, sem pedig papír törlőkendőt vagy bármi faalapú anyagot – ezek ugyanis megkaristolhatják a lencse felületét. Vásároljon direkt a szemüvegek törölgetésére kialakított mikroszálas törlőkendőt.

Ne tegye a feje tetejére
Kényelmesnek tűnhet és tagadhatatlanul hozzáad az ember kinézetéhez, de egyrészt túlfeszítheti a szárakat, másrészt a haj és a fejbőr természetes zsírossága bepiszkíthatja és egyéb módon károsíthatja a lencséket.

Ne hagyja, hogy folyton lecsússzon az orrán
Kaphatók direkt abból a célból kifejlesztett termékek, hogy csúszkáló szemüvegét rögzíthesse. A Wedgees például egy kis textildarab, amelyet a szemüveg szárának végére lehet helyezni, hogy az jobban tapadjon; a Nerdwax pedig egy méhviaszból és kókuszolajból készült keverék, amelyet a szemüveg orr-részére kell kenni. Ha maradandóan stabilabbá szeretné tenni szemüvegét, vigye el optikushoz – a szárak tartása egy drót toldalékkal megerősíthető.

Sose tegye le lencsével lefelé
Nem lehet elégszer ismételni: ha lencsével lefelé teszi le a szemüveget, könnyen megkaristolhatja! Vásároljon egy kemény tokot, hogy maximális biztonságban tudhassa.

Ha strandon van, palackozott vízzel öblítse le
Homokos tengerparton pihen, és vizes lett a szemüvege vagy a napszemüvege? Nem fogja megúszni azzal, hogy a törülközőjébe törli – a kis só- és homokkristályok tönkretehetik a lencséket!

Kímélje a forróságtól
Meleg napokon semmi esetre se hagyja a kocsiban sem a rendes, sem a napszemüveget! A szemüvegkeretek nagy része fröccsöntött műanyagból készül, így ha túlmelegednek, akkor túl rugalmassá válhatnak, vagy akár meg is olvadhatnak.

Vote it up
153
Tetszett?Szavazzon rá!