Így eddzen gyermekével!

Ha azt szeretné, hogy gyermeke jó kondícióban legyen, magát is formába kell hoznia. Ehhez adunk pár ötletet

Táncoljanak a reklámok alatt
Kössék ki, hogy tévézéskor a reklámszünetekben fel kell állni és táncolni. Mindenkinek! Aki ülve marad, egy hétig több házimunkát kap.

Induljanak kincsvadászatra
Remek módszer az egész család megmozgatásához, ugyanakkor csapatmunkára és problémamegoldásra is neveli gyermekét. Menjenek ki egy parkba, és a térképen jelöljék ki a felfedezés útvonalát. Járják végig a kitűzött ellenőrzési pontokat. A családtagok felváltva irányítsák a csoportot a célok elérésében. – Kezdetnek megteszi egy könnyű útvonal a helyi parkban – javasolja Claire Small londoni gyógytornász. – Fedezzék fel együtt a tereptárgyakat, tanulmányozzák a térkép jelöléseit, keressenek rejtett kincseket.

Túl nehéznek tűnik? Akkor keressenek rovarokat, állatokat vagy virágokat. Nincs szórakoztatóbb tevékenység egy gyerek számára, mint alvó bogarak megtalálása egy farönk alatt.

Rendezzen sportbulikat
A tipikus léggömbös, tortás zsúr helyett tartsa az összejövetelt sportolásra alkalmas helyen, ott, ahol síelni, falra mászni lehet, vagy görkorcsolya-, korcsolyapályán,esetleg aktív játszóházban. Ne várjon különleges alkalmakra. Szinte minden héten találhat szervezett sportlehetőséget, de ön is kitalálhat ilyeneket. A gyerekek talán észre sem veszik, hogy testedzésen vesznek részt, mégis jól megmozgathatja őket.

Jó játék: Kövesd a vezetőt!
Álljanak libasorba, majd vonuljanak végig a házon vagy kertben. Először ön irányítsa a lépéseket, ugrásokat, szökkenéseket, amelyeket mindenkinek utánoznia kell. Amint a gyerekek megértették a játék lényegét, folyamatosan cserélgessék az irányítót. A gyerekek igen találékonyak, meglepően vicces mozdulatokat fognak kitalálni. Két perc, és kapkodni fog levegő után.

Végezzék együtt a házimunkát
A kicsik gyakran segítőkészek, és élvezik, ha kivehetik a részüket a házimunkából. Bevonhatja őket az ágyazásba, a portörlésbe, a terítésbe. Ez mind testedzés is, hiszen emeli a pulzust, nyújtja és erősíti az izmokat.

Vote it up
260
Tetszett?Szavazzon rá!