Így egyen, hogy a szex jobb legyen!

Persze, sok feltétele van a kielégítő szexuális életnek, de tanácsainkat követve az egyiket könnyen kipipálhatja

A kielégítőbb szexuális élet a helyes táplálkozáson múlik
Jó idegfunkciók, egészséges hormonháztartás és a medence akadálytalan vérellátása nélkül nem megfelelő a szexuális élet. E rendszerek jó működését segíti az alábbi összetevőkön alapuló táplálkozás: hüvelyesek, gabonatermékek és egyéb összetett szénhidrátokban dús ételek, gyümölcsök, zöldségek és kis mennyiségben fehérje. Azaz: vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkek.

Különösen fontos a C-vitamint tartalmazó citrusfélék, az alacsony zsírtartalmú tejtermékek, a dúsított és teljes kiőrlésű lisztből készült termékek, valamint a B2-vitamin-tartalmú zöld levélzöldségek fogyasztása.

Több E-vitamin
Bár klinikai vizsgálatok még nem igazolták, de több szakértő szerint a szexuális funkciók romolhatnak, ha szervezete nem jut elegendő E-vitaminhoz. Ennek fő forrásai a növényi olajok, a diófélék, a magvak, a zöld levélzöldségek, illetve a búzacsíra.

Fokozott vasbevitel
A szexuális problémák hátterében sokszor kimerültség és depresszió is áll, ráadásul e két probléma gyakran összefügg. A rendszeres testmozgás sokszor segít, mert mozgás közben fokozódik a boldogsághormonnak is nevezett endorfin termelése. A kimerültséget vashiány okozta vérszegénység is előidézheti. Hús, hal, kagyló, diófélék, magvak, dúsított gabonatermékek, hüvelyesek, levélzöldségek és aszalt gyümölcsök fogyasztása segíthet helyreállítani a vasháztartást.

Cinkkel hatékonyabb
A cinket régóta összekapcsolják a szexualitással, bár jelentősége e téren még nem teljesen ismert. Cinkhiány esetén késhet a nemi érés. Az ondó képzéséhez is cinkre van szükség. Nagy mennyiségben tartalmaznak cinket a tengeri állatok (különösen az osztriga, az egyik legjobb afrodiziákum), a vörös húsok, a baromfi, a máj, illetve a tojás, a tej, a bab- és diófélék, valamint a teljes kiőrlésű lisztből készült termékek.

Csökkentse az alkoholfogyasztást, és ne dohányozzon!
Az alkoholnak a nemi életre gyakorolt hatásáról nem kisebb szakértőt idézhetünk, mint William Shakespeare-t, aki ezt írja a Machbethben: a bor „Elősegíti a kívánságot, hátráltatja a végrehajtását.” Az alkohol oldja a gátlásokat, de ezt kiolthatja depresszív hatása. Ráadásul hosszú távú hatása esetén növekszik a férfiak szervezetében az ösztrogén női hormon szintje, amely impotenciához és a herék sorvadásához vezethet.

A nikotin az erek ellensége, a hímvessző ereiben is, ezáltal romlik az erekció.

Kevesebb telített zsírt és transzzsírt fogyasszon
Azt már sokan tudják, hogy a telített zsírok megemelik a vér koleszterinszintjét, ami elősegíti a szív körüli erekben a plakkok képződését. Az azonban kevésbé közismert, hogy hasonló rögök alakulnak ki a pénisz ereiben is. Márpedig véráramlási zavar esetén a pénisz nem reagál a szexuális késztetésre. Telített zsírt tartalmaznak az állati zsírok, húsok, transzzsírt („hidrogénezett növényi olajat”) a margarin.
 

Kíváncsi, hogyan védi egészségét a szex? A további párkapcsolati tanácsadó cikkekért pedig kattintson ide!

Vote it up
301
Tetszett?Szavazzon rá!