Így főzzön a vendégseregre

A legnagyobb öröm, amikor egy asztalhoz ül a család. Segítünk, hogy ne vegyüljön üröm az örömbe

A sikeres összejövetelek kulcsa a közönségkedvenc ételekben és némi előzetes tervezésben rejlik. Egyszerű útmutatónk megkönnyíti önnek az előkészületeket, így már jóval a csengő megszólalása előtt is kellemesen érezheti magát.

Főzzön előre
Amikor alkalma nyílik rá, és kedvet érez a főzésre, dobjon össze egy nagy adag jól fagyasztható ételt, például egy ragut vagy chili con carnét. Szintén remek dolog, ha kéznél vannak olyan egyszerű szószok, mint egy salsa, chutney vagy pesto. A párolt zöldségek lefagyasztását is kipróbálhatja. A főételek két-három hónapig tarthatók el a mélyhűtőben, a szószok akár hat hónapig, a zöldségek pedig egy évig. A kenyérfélék és desszertek körülbelül egy hónapon át állnak el.

Használjon előre felszeletelt zöldséget
Az előre megtisztított és feldarabolt zöldség a legbiztosabb időmegtakarítás. Vásároljon zacskós vegyessalátát, leveles spenótot és más salátaféléket, így egy hatalmas adag zöldsaláta összeállítása is gyerekjáték lesz.

Vegyen készételeket, és javítsa fel otthon
Kapjon le az áruházi polcról szószokat, leveseket, rizses vagy babos ételeket – bármit, ami még kiegészítheti a menüt –, és tegye őket különlegessé a saját kamrájából származó fűszernövényekkel. Ugyanez az ötlet a pizzáknál, grillcsirkénél és minőségi házhozszállított ételeknél is beválik.

Gondolkodjon nagyban
Azok az egyszerű receptek a legjobbak, melyeket kétszeres, háromszoros adagban is könnyű elkészíteni. Az egész sültek, egy nagy fazék leves vagy pörkölt, az egytálételek mind remekül megfelelnek a célnak. Desszertként pedig az egész torták és különféle piték válnak be. Minél nagyobb az étel, annál kevesebbet kell a sok apró részlettel bajlódnia.

Váltson önkiszolgáló módba
Szolgálja ki a vendégek eltérő igényeit egy csináld magad-vacsorával: tegyen ki az asztalra különféle szendvics- vagy saláta-alapanyagokat, a legfinomabb tortillatekercs-töltelékeket, vagy készételek választékát, és hagyja, hogy mindenki összeállítsa a saját menüjét.

Koncentráljon az első és az utolsó fogásra
A vendégek az étkezés két szélső pontjára emlékeznek a leginkább, ezért mindig olyan menüt tervezzen, melyben a legízletesebb ételek kerülnek az első és az utolsó helyre. Készítse a kedvenc előételeit és desszertjeit extra különlegesre, a középső fogás pedig legyen valami visszafogottabb, például egy lasagna, chili vagy sült hús.

Vote it up
195
Tetszett?Szavazzon rá!