Így fejezze be a veszekedést!

Üljön puhára! Tegyen fel egy kérdést! Mondjon egy viccet! Íme, öt meglepő, mégis eredményes trükk a helyzet oldására

Puhítsa meg közlendőjét (szó szerint)!
Az MIT, a Harvard és a Yale közös tanulmánya szerint az emberek rugalmasabbak és elfogadóbbak, amikor puha felületeken ülnek. Bruce Feiler, az A boldog családok titkai című mű szerzője azt javasolja, hogy a felfokozott hangulatú eszmecserét helyezzük át egy kényelmes kanapéra vagy kipárnázott székekre.

Kezdje mondatait varázsszóval!
– Emelje új dimenzióba a vitát azzal, hogy mondatait nem a „te”, hanem az „én” szóval kezdi – javasolja Linda Hill, az üzleti tudományok professzora a Harvard Business Schoolon. – Ez segíteni fog a másiknak látni az ön szemszögét, és megértetni vele azt, hogy nem őt okolja a problémáért.

Tegye fel kérdéseit!
Ahelyett, hogy azon járna az esze, hogy mit mondjon a vitában, gondolja inkább át, hogy mit akar tanulni belőle! – javasolja Hill. Tegye fel a kérdést, hogy „Ez miért borít ki téged?” vagy hogy „Te hogy látod ezt a helyzetet?”! Miután meghallgatta a válaszokat, saját megfogalmazásában ismételje meg azokat partnerének, hogy megmutassa számára, hogy figyel rá és érti, amit mond!

Csökkentse a feszültséget érintéssel!
Oldhatja a helyzetet, ha kezét ráteszi partnere térdére vagy javasolja, hogy fogják meg egymás kezét – ez a szó szoros értelmében megerősítheti a kapcsolódást. Az érintés oxitocint szabadít fel, ami a bizalom érzését növeli és csökkenti a kortizolszintet, ami csökkenti a stresszt.

Nevessenek egy jót az egészen!
A nevetés feloldja a feszültséget, és tulajdonképpen rákényszeríti az embereket arra, hogy helyesen vegyenek lélegzetet – írja Maria Gamb.

Vote it up
331
Tetszett?Szavazzon rá!