Így fejlődik a legjobban gyermeke

A kutatók szerint a csemeték valósággal kivirulnak a megfelelő környezetben. Mivel segítheti elő ezt?

Házias apuka
Az iskolában könnyebben együttműködnek azok a kicsinyek, akik az édesapjukkal részt vesznek a házimunkában, állítja Scott Coltrane, a Kaliforniai Egyetem riverside-i tagozatának szociológusa. – Megtanulják, hogy mindenkinek el kell végeznie a maga feladatát – magyarázza. Az apróságok nem kéretik magukat, ha a munka szórakoztató, például zeneszóra söprögethetnek, vagy játékot csinálhatnak a gereblyézésből.

Megnyugtató zöld
A Cornell Egyetem vizsgálatai szerint a természet otthoni látványa segít a gyerekeknek a kikapcsolódásban, a szellemi igénybevétel kipihenésében. Állítsa gyermeke íróasztalát vágy ágyát zöld tájra néző ablakhoz, tanácsolja könyvében Nancy Wells. Nincs kilátás? – A szobanövények is érhetnek valamit – véli Wells.

Agyfoglalkoztatás
A művészi élményt, szellemi feltöltődést kínáló környezetben élő srácok általában egészségesebben fejlődnek, mondja Emily Zaragoza Lao, az ohiói Toledo orvosegyetemének oktatója. Az állatkert vagy a múzeum például serkentőbb hatású, mint a televízió. – Próbáljon ki legalább hetente egyszer valami efféle elfoglaltságot! – javasolja a szakember. Nem muszáj a pénztárcájába nyúlnia, megteszi akár egy séta a parkban.

Vote it up
238
Tetszett?Szavazzon rá!