Így használja fel a maradékot

Nem lesz többé panasz a megmaradt ételek miatt: készítsen belőlük például szendvicset, levest vagy egy reggeli fogást

Maradék sült húsból szendvicset
Nem fogyott el az összes sertés- vagy bárányhús? Darálja le hagymával, zellerrel, sóval és borssal, és készítsen belőle szendvicset! Keverjen hozzá majonézt is.

Főzzön belőle levest
A maradék marhahúsból és tésztából bármikor főzhet még egy kiadós levest! Darabolja fel a húst, adjon hozzá konzerv sűrített paradicsomot és néhány konzervnyi zöldséget is.

Csináljon belőle steaket
Habarja be a marhahúslevest, hogy szaftos legyen, és adja steakhúshoz vagy marhasülthöz; tálalja zöldbabbal, paprikával és krumplipürével vagy rizzsel. Akár kevés hússal is laktató fogás!

Élessze újra a fasírtot
A maradék fasírtszeleteket mártsa felvert tojásba, majd forgassa meg kenyérmorzsában. Ezután vajban süsse meg mindkét oldalát, míg át nem forrósodik és arany árnyalatot nem ölt.

A darált húst se dobja ki
Maradt a darált húsból? Töltse egy jénai tálba, majd fedje be tetszőleges sajttal és házi készítésű vagy fagyasztott vajas tésztával. Süsse addig, míg a tészta késznek nem tűnik.

Krumplipüré-mix
Nem fogyott el a krumplipüré? Keverje össze felvert tojással, apróra vágott zöldhagymával és parmezánnal! Tegye jénaiba, szórja meg még több parmezánnal, és melegítse a sütőben addig, míg aranybarna nem lesz.

És a káposztával mit tegyen?
A párolt káposztát és a krumplit is aprítsa fel, majd szórja egy serpenyőben, amelyben előtte felolvasztott vajat. Szórja meg Cayenne-borssal, és süsse közepes lángon, gyakran keverve, míg ropogós nem lesz.

Zöldséges meglepetés
Ha megmaradt mindenféle zöldség, azokat alaposan szűrje le, majd reszelt sajttal összekeverve adja omletthez.
 

Ismerjen meg további konyhai spórolási tippeket itt, itt és itt!

Vote it up
130
Tetszett?Szavazzon rá!