Így hasznosítsa a maradékot

Minden háztartásban óhatatlanul megmarad több-kevesebb az elkészített ételből. Íme, pár ötlet az újrahasznosításra

A maradék sült csirkét vagy pulykamellet napokkal később balzsamecetes vinaigrette-tel ízesített zöldsalátával újra feltálalhatja. Gazdagíthatja dióval, fenyőmaggal, mazsolával vagy aszalt vörösáfonyával. A maradék pulykából tortillalevest is készíthet.

 A baromfifélék csontjából hagyma, répa, gomba és fűszernövények hozzáadásával főzött erőleves önmagában is finom, de kitűnő alapanyaga a mártásoknak is. Ráadásul fagyasztás után is ízletes marad.

 Ha főtt krumpli vagy krumplipüré marad meg, és van némi (apróra összevágott) sülthús-maradék is, keverje össze az egészet, adjon hozzá egy felvert tojást, és süsse meg sütőben.

 Készíthet a maradékból krumplilevest is. Törje át a burgonyát, adjon hozzá húsalaplevet, és ízesítse tejszínnel, zöldfűszerekkel vagy sonkakockákkal.

 Keverje össze a rizsmaradékot liszttel, tejjel és tojással, és süssön belőle palacsintát. Töltse meg fahéjas cukorral vagy lekvárral.

 A megmaradt zöldségköretből krémlevest is készíthet. Forrósítsa fel a zöldséget egy kevés alaplében, pürésítse, és keverjen hozzá annyi tejet, hogy krémes állagú legyen. Olvasszon meg 1/2 evőkanálnyi vajat, keverje a zöldséghez, és ízesítse.

 Göngyöljön a maradék palacsintákba 1-1 szelet sonkát és sajtot, és rakja le őket tűzálló tálba. Öntsön rá tejszínnel elkevert tojást, szórja meg reszelt sajttal, és süsse meg sütőben.
 

Ismerjen meg további maradékhasznosítási ötleteket, illetve további konyhai spórolási tippeket!

Vote it up
236
Tetszett?Szavazzon rá!