Így idézze fel álmait

Ébredés után többnyire csak egy homályos kép marad álmaiból? Eláruljuk, hogyan lehet segíteni az emlékezést

Határozza meg, miről szeretne álmodni
Elalvás előtt igyekezzen minél erősebben koncentrálni arra, amiről álmodni szeretne, legyen az ember, esemény vagy akár egy kínzó kérdés, amelynél érdekli a lehetséges álombéli válasz.

Rögzítse álmát
Készítsen ágy mellé papírt-ceruzát vagy akár egy diktafont, laptopot, hogy ébredés után azonnal rögzíteni tudja, amire még emlékszik az álmából.

Ébredjen magától
Lehetőség szerint ne ébresztőórára riadjon fel, kiszakadva az álomból, hanem természetesen, magától ébredjen. Ha ezt hétköznaponként nem engedheti meg magának, hétvégén vagy üdülés közben kísérletezzen az álomnaplóval.

Lassan ébredjen
Pár másodpercig tartsa még csukva a szemét, és maradjon az ágyban mozdulatlanul, mert lehetséges, hogy álmának köze volt a pozícióhoz, amelyben fekszik. Próbálja meg összeszedni az emlékeit az álomról, és adjon címet a történetnek, így könnyebben eszébe fog jutni később: például „Elkéstem a vizsgáról”, vagy „Randim Ashley Judd-dal”. Miután felkelt, azonnal jegyezzen le minden képet, érzést és benyomást, amire emlékszik.

Rakja össze a puzzle-t
Az álom könnyebb értelmezése érdekében keressen összefüggéseket az álmok és életének aktuális eseményei között. Visszaköszönnek valós ismerősök álmában? Ismerős helyzettel találkozott éjszaka? Találhat kapcsolódási pontokat akár több különböző álom között is, amelyek segíthetnek a megfejtésben.

Változtassa meg a végkimenetelt
Ha visszatérő rémálmok lehetetlenítik el a nyugodt pihenést, próbálja meg megváltoztatni az álom végét. Miután felriadt, az eredeti helyett képzeljen el alternatív befejezést, a történés pozitív végkimenetelét. Álmában bármit megtehet, ha például csapdába esik, próbáljon elrepülni!

Legyen türelmes
Hetekbe, de legalábbis napokba fog kerülni, mire megtanulja, hogyan emlékezzen vissza álmaira részleteiben – de ne feledje, gyakorlat teszi a mestert. Emlékeink töredékesek az álmainkról, de ha kitartóan próbálja feleleveníteni a történet minden fordulatát és mozzanatát, egyre több részletre fog emlékezni majd.
 

Ha viszont túl sokat forgolódik álmatlanul, olvassa el további tanácsainkat!

Vote it up
320
Tetszett?Szavazzon rá!