Így készíthet csodás selfie-t

Valóságos szenvedéllyé vált a szelfi, vagyis az a fotó, amelyet saját magáról készít a mobiljával. Így csinálja

Való igaz, van néhány szerencsés, aki fotogén, és vannak a többiek. Ha ön azok közé tartozik, akiket nem imád a kamera, ne keseredjen el. Fogadja meg tanácsainkat, s igen tetszetős fotót készíthet magáról.

Vegye fel a tökéletes tartást
Ne hajtsa le a fejét, mert akkor eltünteti a nyakát. De ne is emelje túl magasra, hacsak nem akar portrét készíteni az orrlyukáról. És ne hajtsa oldalra se, mert attól petyhüdtnek látszik az arca. Ha soványnak akar tűnni – és ki ne akarna –, álljon féloldalasan és fordítsa a fejét a mobil felé.

Ellenőrizze a fényt
Szabadtéri fotózáshoz válassza a reggelt vagy a délutánt, amikor a fény a legkedvezőbb. Vagy álljon egy épület árnyékos oldala elé, s így halványabb fény éri.

Válasszon előnyös öltözéket
Kerülje a bőrtónusához közeli színeket, mint a lágy rózsaszín, a bézs és a barna, mert eljelentékteleníthetik az arcát. A mintás, csíkos, pöttyös anyagok sem előnyösek, mert elterelik a néző figyelmét. A hölgyek inkább keményített blúzt viseljenek, mint fehér pólót. Az urak pedig, ha galléros ingükre zakót vagy v-nyakú pulóvert öltenek, portréjukat plasztikusabbá, izgalmasabbá teszik.

Határozza meg a szöget
Sok múlik azon, milyen szögből készül a kép. Próbálja ki tükör előtt, melyik oldalról előnyösebb az arca. Készítsen több próbafelvételt a mobiljával, hogy megtalálja a legkedvezőbb pozíciót. De aztán el ne felejtse, melyik az igazi!

Nevessen hangosan
Természetesebbnek hat, mint egy erőltetett mosoly. Egy másik trükk: mielőtt exponál, fordítsa el az arcát, majd gyorsan fordítsa vissza, és jöhet a kacaj.

Vote it up
357
Tetszett?Szavazzon rá!