Így készül a tökéletes szendvics

Kövesse tanácsainkat, hogy igazán tápláló, ízletes és hibátlan állagú harapnivalót alkothasson a családnak

1. Kenyér
Pirítsa meg, hogy szilárdabb legyen az alap. Ha félbevágja, egyenesen tegye, ne átlósan – így erősebbek lesznek a szeletek sarkai, és nehezebben csúszik ki, amit közé tesz.

2. Fejes saláta és avokádó
Szárítsa meg a salátalevelet papírtörlőn, hogy ne nedvesítse át a kenyeret. Legfelülre tegye, hogy ropogós maradjon. Ide rakja az avokádószeleteket is.

3. Sajt
Szintén felülre kerüljön. Ez megóvja a kenyeret, hogy a középső zöldségrétegtől átnedvesedjen, és a szendvics szerkezete is erősebb lesz.

4. Ropogtatnivalók
Tegye középre a ropogós hozzávalókat: a sült szalonnát, a diót vagy a zellerszárat. Ez az ínycsiklandó réteg remek állagúvá teszi a szendvicset, s így, a puhább rétegektől körülvéve a helyén is marad.

5. Zöldségek
A paradicsom- és uborkaszeleteket sózza meg, s 10 percre tegye papírtörlőre. Így távozik a felesleges nedvesség, fokozódik az ízhatás.

6. Felvágott
A felvágottak általában kerekek, a klasszikus szendvicskenyér pedig négyszögletes. Vágjon félköröket a felvágottból, és az egyenes oldalakat igazítsa a kenyér négy sarkához, hogy ne legyenek üres felületek.

7. Öntetek
A majonézt, mustárt vagy pestót kenje mindkét kenyérszeletre, mert így finomabb és épp megfelelő puhaságú lesz a szendvics.

Vote it up
115
Tetszett?Szavazzon rá!