Így kaphat és tarthat meg egy jó állást

Tippek Donald Trumptól, vagyis attól az embertől, aki jelenleg éppen a világ leghatalmasabb állásáért küzd

Kapcsolódó cikkek

Különös módon az emberek sokszor azzal a mondattal azonosítanak, amelyet gyakran mondtam a The Apprentice (A gyakornok) című tévésorozatban: – Ki van rúgva! – Az igazság az, hogy bár időről időre el kell bocsátanom alkalmazottakat, lojális, keményen dolgozó munkatársaimtól nem szívesen válok meg.

Hacsak nem szadista a főnöke, ő sem akarhat megszabadulni öntől vagy nehézséget okozni a családjának. Ha úgy érzi, veszélyben a munkahelye, vegye kézbe az irányítást, és kérjen időpontot személyes megbeszélésre. Mondja meg a főnökének, hogy tudni szeretné, helyesen kommunikál-e és meg vannak-e elégedve a munkájával.

Persze ha a főnöke tényleg szadista – vagy pocsék a stílusa –, megnehezítheti a dolgát. Ebben az esetben rúgja ki a főnökét, és keressen jobb munkahelyet. Nincs értelme azzal próbálkozni, hogy megmentsen egy rossz munkakapcsolatot, amely már nem fog megjavulni.

Én senkit nem szoktam lebeszélni arról, hogy elhagyja a céget. Aki nem akar nálunk dolgozni, én sem akarom, hogy itt dolgozzon. A munkatársak tudják, hogyan működik a Trump Organization, és akinek ez nem felel meg, mehet. Egyszer egy tapasztalt recepciós mindössze hat órát töltött nálunk. Hamar felmérte, hogy a mi munkatempónk nincs az ínyére, aminek hangot is adott, majd távozott. Nagyra értékeltem, hogy gyorsan kapcsolt, és határozott döntést hozott. Biztos megtalálta a számítását máshol.

Amit nem lehet eleget hangsúlyozni
Ügyeljen az időzítésre! Amikor az előmeneteléről van szó, bizonyos lépéseket csak úgy szabad megtennie, hogy mindig szem előtt tarja a régi bölcsességet: „Minden az időzítésen múlik.”

Jason Greenblatt tehetséges fiatal ügyvéd, rendszerint kiválóan végzi a dolgát, de egyszer elvesztette a józan ítélőképességét. Kivételesen ócska, emberpróbáló napom volt, amely úgy tűnt, sosem fog véget érni. Én és a közvetlen munkatársaim szenvedtünk, mint a kutyák. És ekkor késő délután diszkrét kopogást hallottam az ajtómon. – Mi van? – ordítottam ki. Mire Jason lazán besétált, és fizetésemelést kért.

Nem hittem el, hogy egy dörzsölt ügyvéd ekkora bakot lőhet. Az igazi nevét írtam le, mert Jason tudja, milyen nagyra tartom még e kapitális hiba ellenére is. Nem tagadom, legszívesebben kinyírtam volna. Viccelt? Cseppet sem. Megkapta az emelést? Aznap nem. Nem sok hiányzott ahhoz, hogy kirúgjam ezért a hülyeségért. Azt mondtam neki, lehet, hogy zseniális ügyvéd, de az időzítésen még van mit javítania – és talán több figyelmet szentelhetne annak, mi folyik körülötte.

Jason még ma is nálam dolgozik, és azóta többször is kapott fizetésemelést, mert nagyon érti a dolgát. De ma már megvárja, hogy elvonuljanak a viharfelhők, mielőtt megkeres. Mondom, hogy okos fiú.

Ha fizetésemelést akar kérni, várja ki a megfelelő pillanatot. Ezzel tisztánlátásról tesz tanúbizonyságot és arról, hogy figyelembe veszi, min megy keresztül a főnöke. Ha tudja, hogy cége fontos ügyfélnek tart prezentációt délután 3-kor, bölcs dolog 14.45-kor emelést kérni a főnöktől?

A pénzhez, akárcsak a jó vígjátékhoz, megfelelő időzítés kell.

Ne szerénykedjen! A Trump Toronynak eredetileg más nevet szántam; a szomszédos ékszerüzlet után Tiffany Toronynak akartam hívni. Megkérdeztem egy barátomat:

– Trump Torony legyen vagy Tiffany Torony? – Mire ő: – Akkor hívd Tiffany Toronynak, ha Tiffanyra változtattad a neved.

Mindannyian tudjuk, mennyit ér egy termék neve, különösen ha minőségi termékről van szó. Coco Chanel azzal lett világhírű 80 évvel ezelőtt, hogy parfümjének a Chanel No 5 nevet adta, amely máig jól cseng, pedig erős a verseny. Az illat és a név időtállónak bizonyult. Chanel bebizonyította, hogy megfelelő hozzávalókkal legendás terméket lehet létre hozni.

Több évtizeden keresztül keményen dolgoztam, hogy hasonló eredményt érjek el az én területemen. Az épületeim a legjobbak közé tartoznak, és ez most nem puszta hencegés. 2003-ban Mary Umberger, a Chicago Tribune kolumnistája a Trump International Hotel és Torony értékesítését a „Trump-tényezőnek” tulajdonította. „Az értékesítés gyorsasága a tapasztalt ingatlanpiaci rókákat is meglepte, akik a kampánynyitó eseményen még kételkedtek abban, hogy Trump sikerrel járhat, mivel a chicagói luxuslakások piaca akkor pangott, ahogy most sem szárnyal.” A New York Times építészeti kritikusa, Herbert Muschamp pedig az egyik cikkében így írt a Trump World Towerről: „mutatós üvegmonstrum”. Megtiszteltetésnek vettem.

Ha az életét annak szenteli, hogy létrehozzon valamit, és úgy érzi, sikerült, kiváló minőséget teremtett, akkor semmi oka nincs rá, hogy ezt elhallgassa. A finomkodás, a szerénység szép erényük az apácáknak és a terapeutáknak, de ha az üzleti életben akar érvényesülni, ki kell nyitnia a száját, és tudatnia kell a világgal, mit ért el. Más nem fogja megtenni.

Kövesse a megérzéseit. A sikerhez önbizalomra van szükség. Lehet akármilyen diplomája, az ösztönei nélkül nem lesz könnyű dolga, ha a csúcsra akar jutni és ott is akar maradni. Ez egyike azoknak a rejtélyeknek, amelyek előtt még azok is értetlenül állnak, akik a tökélyre fejlesztették az üzleti érzéküket. Megmagyarázhatatlan jelek ezek, amelyek arra ösztökélnek, hogy megkössek vagy elkerüljek bizonyos üzleteket, szövetségeket.

Ahhoz például elég volt pár másodperc, hogy megállapítsam: Mark Burnett, A gyakornok létrehozója megbízható személyiség és üzletember, ami a szórakoztatóiparban rendkívülinek nevezhető. Másrészről találkoztam olyanokkal, akik taszítottak, és bár igyekszem elkerülni a felületes ítélkezést, van rá okom, hogy bízzam az ösztöneimben.

Tegye helyére a kritikát. Bárhol tevékenykedjen is, időnként véleményt formálnak magáról. Senki sem szereti a kritikát, de van rá mód, hogy a hasznára fordítsa. Először is vizsgálja meg a kritika forrását. Számít önnek a kritikus személye? Ha igen, szánjon rá pár percet, és gondolja végig, tanulhat-e belőle. Húzzon hasznot mások megfigyeléseiből.

Másodszor: a kritikusok fontos szerepet játszanak. Simon Cowell, az American Idol zsűritagja kemény szavakkal kritizálja a versenyzőket, de tisztességes, becsületes férfi.

Harmadszor: vegye figyelembe, hogy mindenkinek megvan a véleménye. Az esetek többségében ez annyit sem ér, mint a papír, amelyre nyomtatták. De ha mégis értékes, és sok emberhez eljut, az azt jelenti, hogy önt fontos személyiségnek tartják, különben a kutya sem törődne önnel.

Fontos az egyenes beszéd. Ha valaki köntörfalaz, azt jelzi, hogy nem bízik magában és abban, amit csinál. Vagy politikus. Mert ők állandóan mellébeszélnek, ami szerintem helytelen, bántó és megalázó.

Én igyekszem ezt elkerülni. Szerencsére nem esik nehezemre, hiszen közismert vagyok a szókimondásomról. Ami jó dolog.

Allen Weisselberg, a pénzügyi igazgatóm húsz szóban el tudja mondani, mire van szükségem. Korábbi jogászom, George Ross, A gyakornok egyik szakértője is képes volt erre.

Egyszer megkértem az egyik igazgatónkat, hogy foglalja össze a tudnivalókat egy beruházásról, mielőtt döntést hozunk. A férfi járt a városban, alaposan felmérte a körülményeket. Részletesen ismertette a beruházás előnyeit és hátrányait. Megállás nélkül beszélt vagy tíz percet. Úgy tűnt, legalább annyi érv szól a beruházás mellett, mint ellene.

További kérdéseket tettem fel, s végül ugyanott tartottunk, mint a megbeszélés elején. A fickónak jók voltak az addigi eredményei, ezért arra kértem, mondja el, mi a személyes véleménye a beruházásról, de legfeljebb tíz szóval. – Nem gömbölyű – felelte. Még nyolc szava maradt, de nem volt rá szüksége.

Minden ötlet hasznos. Ha elő akar állni egy új ötlettel, tegye határozottan, célratörőn. Úgy adja elő, mintha egy kiemelt ügyfélnek tartana prezentációt, amin a vállalat jövője múlik. Ne pazarolja a főnöke drága idejét, mert azért nem jár jó pont.

És ne feledje: a főnöke a teljes képet látja, ön nem. Ha az ötletét nem fogadja lelkesedés, annak az is lehet az oka, hogy már fejlesztés alatt áll egy hasonló ötlet, vagy az ön elképzelése nem illik a vállalat más terveibe. Mindez ne bátortalanítsa el, mert az igyekezetére mindig felfigyelnek.

Szeretem azokat, akik nem adják fel. De az idegesítő, ha valaki képtelen leállni. Tudni kell, mikor engedjen az ember. Törje a fejét a következő ötleten, és találja meg a jó időpontot az ismertetésére.

Egy korábbi alkalmazottam, akit kedveltem, olyan volt, mint egy sajtkukac. Három másodpercnél tovább nem tudott nyugton maradni. Kész kínszenvedés volt vele egy autóban ülni, mert a zárt térben még jobban felpörgött. Egy idő után kerültem a társaságát, pedig remek fickó volt. De ami sok, az sok. Ha valaki a többiek agyára megy, végül kiközösítik – és nem bánják, ha az illető egy másik államba költözik. Legutóbb azt hallottam, hogy a sajtkukac Montanában él. Csak remélni tudom, hogy ott megtalálja a helyét. Ha azt olvasom, hogy ufót láttak Montanában, nevetnem kell. Tudni fogom, ki volt az.

Még valami: ha valóban kiemelkedő az ötlete, ne hagyja kárba veszni. Főnöke talán azért utasította el, mert a vállalat nem tudott mit kezdeni az ötlettel. Ez azt is jelentheti, hogy esetleg önálló vállalkozásba kell kezdenie. Vegye ezt figyelmeztetésnek. Lehet, hogy csak most kezdődik az ön karrierje.

Vote it up
146
Tetszett?Szavazzon rá!