Így kezelje az aknét házi szerekkel

Ezek a minden háztartásban fellelhető anyagok természetes úton szüntetik meg a bőrgyulladást

Aszpirin
Még azok is időnként szenvednek pattanásoktól, akik már régen túl vannak a serdülőkoron. Vessen véget azoknak a bosszantó elváltozásoknak! Törjön össze egy aszpirint, és nedvesítse meg pár csepp vízzel! Kenje ezt a pasztát a pattanásra és néhány percig hagyja állni rajta, mielőtt lemossa szappanos vízzel! Csökkenni fog a pirosság, és enyhülni fog a fájdalom. Ha nem múlik el a pattanás, akkor ismételje meg a kezelést akár többször is, amíg szükséges! Érdemes kipróbálni az aszpirint például bőrkeményedés és korpás haj ellen is!

Olívaolaj
Talán őrülten hangzik, hogy olajat kenjen az arcára a pattanások ellen, mégis elég sokan esküdni mernének a módszerre. Készítsen pasztát 4 evőkanál só és 3 evőkanál olívaolaj összekeverésével! Öntse a keveréket a kezére és az ujjaira, és kenje be vele az egész arcát! Hagyja rajta egy-két percig, majd mossa le langyos szappanos vízzel! Egy hétig mindennap, majd heti két-háromszor alkalmazza a kezelést. Észrevehetően javulni fog bőre állapota! (Az elv az, hogy a só kitisztítja a pórusokat, mint egy bőrradír, az olívaolaj pedig helyreállítja a bőr természetes nedvességtartalmát.) Az olívaolaj egyébként hajkondícionálóként, sőt borotvahabként is beválik.

Fogkrém
Éjszakára kenje be a piros pöttyöt nem géles és nem fehérítő típusú fogkrémmel, és reggelre minden remény szerint beszárad. A fogkrém magába szívja a pattanás nedvesség- és zsírtartalmát. Ez a megoldás az érett pattanásokon működik a legjobban. Vigyázat, irritálhatja az érzékeny bőrt! A fogkrém szintén használható más területeken is.

Vote it up
261
Tetszett?Szavazzon rá!