Így lehet egészséges a kerti sütögetés

Öt tipp, hogy ne csak élvezetes legyen. Például: készítsen saját szószt! Felejtse el a majonézt és a feldolgozott húsokat

Figyeljen a szószra
A hagyományos BBQ-szósz tele van sóval és cukorral, ezáltal rengeteg felesleges kalóriát tartalmaz. Készítse el a saját BBQ-szószát, amelyet cukorpótlóval, illetve folyékony füsttel ízesít! Próbálja ki a következő receptet:

Hozzávalók: 1 konzerv aprított paradicsom (400 gr) 75 ml édesítetlen almalé  2 evőkanál barna cukor  1 evőkanál almaecet  ¼ teáskanál Tabasco szósz

Elkészítés: Egy serpenyőben keverje össze a paradicsomot a szósszal együtt az almalével, a cukorral, az almaecettel és a Tabascóval. Közepes lángon melegítse forráspontig, majd 10 percig párolja, míg kellőképp be nem sűrűsödik. Tartsa melegen!

Felejtse el a majonézt
A majonézzel túlterhelt köretek helyett csináljon inkább friss krumplisalátát, vagy jellegzetesen édeskés káposztasalátát. Hiányzik a majonéz krémes állaga? Készítsen hagyományos makarónisalátát, de annak érdekében, hogy íze ellenére ne legyen egészségtelen, inkább alacsony zsírtartalmú, esetleg zsírmentes majonézt használjon hozzá, vagy még inkább natúr görög joghurtot. Ismerjen meg további salátarecepteket!

Pácolni, pácolni!
A húsok ízesítésének legegyszerűbb módja, ha előző este bepácolja őket. Egyszerűen annyi házi készítésű vagy bolti pácba helyezze a másnapra kiválasztott falatokat, hogy ellepje azokat, és tegye be a hűtőszekrénybe az éjszakára – legjobb, ha minderre egy nagyobb sütőzacskót használ.

Kerülje a feldolgozott húsokat
Hotdog, kolbász? Ezek annyi hozzáadott sót, zsírt és kalóriát tartalmaznak, hogy jobban teszi, ha lemond róluk. Ha személyesen látogat el a henteshez, csak jobb döntéseket hozhat: itt vásárolja meg a frissen darált marha-, pulyka- vagy csirkehúst, otthon pedig készítse el saját hamburgerét. Érdemes továbbá fontolóra venni a grillhalakban rejlő lehetőségeket – természetesen kizárólag telített zsírok nélkül.

A zsírtól és a bőrtől szabaduljon meg
A felesleges zsírt és bőrt jobb, ha még a sütés előtt kidobja, ha alacsonyan akarja tartani az ebéd kalóriaszintjét és zsírtartalmát. Jól eltalált pác és szószok használatával észre sem fogja venni a hiányukat!
 

Kíváncsi grillreceptekre?

Vote it up
122
Tetszett?Szavazzon rá!