Így lesz újra fantasztikus a szex

Ha a szenvedély heve már nem a régi, az alábbi trükkökkel és praktikákkal könnyedén felszíthatja a tüzet

Tudatosítsa, hogy a szex mindkettejük számára egészséges
– Ha rutinná válik a szex, akkor próbálja meg kiküszöbölni a negatívumokat, és koncentráljon arra, hogy a lepedőtornának számos kedvező hatása van az egészségi állapotára – javasolja Brett McCann, a Sidney-i Egyetem kutatója. – Számos újabb vizsgálat kimutatta, hogy a gyakori szeretkezés csökkenti a halálos kimenetelű szívroham kockázatát, kalóriát éget, és a férfiaknál az emlőrák veszélyét is csökkenti. Más kutatások szerint azoknál a férfiaknál, akik fiatalkorukban gyakran ejakulálnak, csökken az időskori prosztatarák kockázata, illetve a rendszeresen szeretkezők jobban fel tudják dolgozni a stresszt és alacsonyabb a vérnyomásuk. Egy vizsgálat szerint a szex még abban is segíthet, hogy elkerülje a fertőző betegségeket. Hogy miként? A lehetséges elméletek között olyan is szerepel, hogy a szexuálisan aktív embereknek jobb az ellenállóképessége, mert sokkal több mikroorganizmussal találkozik szervezetük, mint a szexuális szempontból passzív személyeké.

Felejtse el a hibáit
Ha azt akarja, hogy megélénküljön a szerelmi élete, akkor újra szeretnie kell a testét. Az egyik módja annak, hogy nagyobb legyen az önbizalma, ha úgymond „elrejti” a szokásos testkép-problémákat. Miért is ne? Hiszen a hírességek és a filmsztárok ugyanilyen hibákkal rendelkeznek, de a róluk készült felvételeket retusálják. Íme, két hálószobatrükk: egy fekete kombiné a legtöbb esetben eltünteti a hasat, és gyertyafényben szinte minden test szebbnek tűnik. Sose feledje, hogy a legtöbb férfi legalább annyira aggódik a külseje miatt, mint a nők! A megoldás az, hogy egyszerűen engedjék el és érezzék jól magukat, és tegyenek róla, hogy a másik különlegesnek és értékesnek érezhesse magát.

Kísérletezzen új dolgokkal
– Próbáljon ki új dolgokat arra, hogy szexuálisan összekapcsolódjon társával – javasolja Pamela Supple szex- és párkapcsolati terapeuta.

• Legyen elnyújtott az előjáték! Adjon párjának inkább egy hosszú reggeli csókot, mint sem egy felszínes puszit; súgjon valami rosszaságot a fülébe; röviden masszírozza meg a vállát, amikor hazajön! Ha napközben erősíti az érzelmi kapcsolatot, növelni fogja az izgalom szintjét is egészen az éjszakába menően.

• Ne felejtse el az érintés erejét! Tanuljon masszírozási technikákat (de először dörzsölje össze a két tenyerét, hogy ne legyen hideg a keze)! Kísérletezzen ehető masszázsolajokkal, mondjuk csokoládé vagy vanília ízesítésűvel!

• Élvezzék egymás társaságát! – Fürödjenek együtt; simogassák egymást a kanapén zenehallgatás közben; kísérletezzenek szexuális játékokkal és segédeszközökkel; szerezzék be a Kámaszutrát, ha elég merészek, és nevessenek sokat, miközben új testhelyzeteket próbálnak ki új helyiségekben! – javasolja Supple. – Kezdjék apró lépésekkel, és meglátják majd, milyen messzire jutnak.

Tegye szerelmi életét „gyerekbiztossá”
Közvetlenül a szülés után a hüvely szövete nagyon érzékeny, és a hormonháztartás is a feje tetejére áll, a szex pedig valószínűen az utolsó dolog, ami a nő eszébe jut. – Hónapok is eltelnek, olykor egy egész év is, mire a nők újra kívánni kezdik a szexet – magyarázza Supple. – Sok férfi ugyanakkor depressziós lesz, mert hirtelen a csecsemő van a figyelem középpontjában, és rá már nem marad idő.

Hogyan tegye gyermekbiztossá szerelmi életét? Kezdje fokozatosan, és teremtse meg a lehetőségét annak, hogy megtörténjen a szex. Legalább kétszer egy évben utazzon el a párjával, és ha van rá lehetősége, legalább egyszer évente menjenek el kettesben egy egész hétre valahová! Ha bűntudata van attól, hogy távol marad a gyerekeitől, akkor jusson eszébe, hogy mennyire fontos számukra, hogy a szüleik boldogok legyenek! – Tekintse úgy a párjával egyedül töltött időt, mint a kapcsolatuk jövőjébe való befektetést! – tanácsolja a szakértő.

Azt is tanácsolja ugyanakkor, hogy tervezzenek „forró éjszakákat”! Havonta egyszer-kétszer fogadjanak bébiszittert, és szervezzenek programot partnerével – függetlenül attól, hogy esetleg fáradtnak vagy kevésbé vonzónak érzi magát! Menjenek el vacsorázni vagy moziba, érkezzenek akkor haza, amikor a gyerekek már remélhetően elaludtak, kapcsolják ki a mobiltelefonokat, tegyék félre a munkahelyi, pénzügyi aggodalmakat, és a hálószobában csak egymással foglalkozzanak!

Váltson gyógyszert
Ha depresszió sorvasztja a libidóját – akár maga a depresszió, akár valami antidepresszáns, ami tompíthatja a szexuális vágyat – beszéljen róla orvosával! – Elég gyakori, hogy ha az ember átvált egy másik kedélyjavító szerre, vagy ha változtat az adott gyógyszer adagolásán, attól a libidója máris erőre kap – állítja McCann. Fontos, hogy őszinte legyen partnerével, teszi hozzá. – A depresszió képes teljesen kiölni a szexuális vágyat. Tehát ne érezzen bűntudatot miatta, és ne kényszerítse önmagát arra, amit nem akar. Fogadja el, hogy fokozatosan kell előrelépnie; kezdje azzal, hogy csókolózik partnerével az ágyban, és kiderül majd, hogy meddig jutnak el.

McCann rámutat arra, hogy bár egyes antidepresszáns készítmények csökkentik a női orgazmus intenzitását, vagy meghosszabbíthatják azt az időtartamot, amíg a férfi eljut a magömlésig, ezek a problémák korántsem olyan jelentőségűek, mint a kezeletlen depresszió. – Azoknak az embereknek, akik kezeltetik a depressziójukat, legalább van esélye arra, hogy egyáltalán gondoljanak szexre. Kezelés nélkül azonban hónapokig vagy akár évekig sem kívánják a másikat.

Legyen őszinte az érzéseivel kapcsolatban
A nők számára számos „övön aluli” probléma hatással lehet a szexuális vágyra, és ezek közül élen jár a menopauza, illetve az azt megelőző életszakasz. – Sok nő szenved csendben hüvelyi szárazságtól – állítja McCann. Míg a férfiak szexuális problémái gyakran nyilvánvalóbbak, a férfiak ritkán tudják megállapítani, ha párjuknak a szeretkezés fájdalommal jár, a nők pedig szégyellik elmondani partnerüknek, ha fáj nekik a szex. Használjon jó minőségű síkosítót, és beszéljen orvosával, amennyiben fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztal az aktus során.

Próbáljon ki valamilyen természetes afrodiziákumot
Osztriga és csokoládé? Még mindig nem bizonyított, hogy valóban hatásosak, de az is lehet, hogy igen. Próbálja ki a következőket is:

Gránátalmalé: az International Journal of Impotence Research folyóiratban megjelent vizsgálat eredményei szerint azoknál a férfiaknál hatékonyabban lehetett leküzdeni a merevedési problémákat, akik 8 héten át mindennap gránátalmalét fogyasztottak.

Kávé: ha a rágcsálók viselkedéséből bármire lehet következtetni, akkor a kávé igenis növelheti a nemi vágyat. Egy amerikai kutatás arra jutott, hogy a koffein által stimulált patkányok számottevően „motiváltabbak voltak szexuálisan”.
 

További nemi vágyfokozókat talál ebben a cikkben és itt is!

Vote it up
281
Tetszett?Szavazzon rá!