Így lesz a fal zsírkrétamentes

Egy művészpalánta vászonnak nézte otthona falát? Pillanatok alatt eltüntetheti a nyomokat, ha követi tanácsainkat

Szódabikarbóna
Ragadjon nedves rongyot, mártsa szódabikarbónába, és finoman dörgölje le a zsírkrétanyomokat! Elvileg minimális erőfeszítéssel lejön. Egyébként tudta, hogy a szódabikarbóna ecettel kombinálva az egyik legjobb univerzális takarítószer?

WD-40
Permetezzen egy kis WD-40-et a firkákra, és törölje le egy tiszta ronggyal! A WD-40 nem károsítja a legtöbb tapétát sem (a szövettapétán vagy más különleges falborításon azért tesztelje előbb!), a WD-40 a bútorokról és egyéb berendezési tárgyakról is leszedi a filctoll- és zsírkrétanyomokat.

Fogkrém
Vessen be egy tubus nem gél típusú fogkrémet és egy rongyot vagy súrolókefét! A fogkrém finom szemcséjű súrolóanyaga könnyedén eltávolítja a zsírkrétát. A falat ezután mossa le vízzel! A fogkrém egyébként más területeken is hasznosítható.

Majonéz
Dörzsöljön egy kis majonézt a zsírkrétarajzra, és hagyja állni rajta néhány percig! Ezután egy nedves ronggyal tisztára törölheti a felületet! Talán már meg sem lepődik, ha eláruljuk: a majonéz a szépségápolásban is a hasznára lehet. 

Radír
Megpróbálhatja „leradírozni” a zsírkrétafirkát, hogy a fal tiszta lappal indulhasson! „Természetesen” a radír is sok mindenre jó.

Konyhai súroló
Egyirányú, könnyed mozdulatokkal (nem körkörös dörzsöléssel!) finoman simogassa át a felületet, és a fal pillanatok alatt tiszta lesz.

Ecet
Ha a gyerek ruhája is zsírkrétás lett, dörzsölje át egy hígítatlan ecetbe mártott, újrahasznosított fogkefével, majd mossa ki!

Vote it up
312
Tetszett?Szavazzon rá!