Így lesz szép a fényképe

Retteg mindenféle fotózkodástól, mert úgy véli, nem elég fotogén? Fogadja meg tanácsainkat, és meg fog lepődni

Karen Lee, a Elite modellközvetítő cég volt modellkoordinátora és a Karen Lee Csoport feje az alábbi ötletekkel szolgál:

Fejtartás Szegezze tekintetét épp csak egy kicsivel a fényképezőgép lencséje fölé, tolja kissé előre az arcát, és nyomja le az állát.

Mosoly Tegye a nyelvét a fogsorához, és mosolyogjon, ettől ellágyulnak az arcvonásai.

Testbeszéd Engedje le a kezét, de ne tapassza az oldalához. Akkor kelt természetes benyomást, ha a karja kissé elválik a testétől.

Öltözet Ellenőrizze a kiválasztott ruha látványát fehér fal előterében, szűrt, természetes megvilágításban (fa alatt vagy beltéren az ablak közelében). Így kiderül, hogy tényleg a kék szín áll-e a legjobban. A mintás ruhaanyagot általában tanácsos elkerülni.

Smink A fénykép mindent felnagyít, ezért bánjon csínján a kozmetikumokkal. Harminc alatti nőknél egy kis szemspirál és szájfény is megteszi; mások kiegészíthetik leheletnyi alapozóval.

Testtartás A klasszikus modellpózhoz fordítsa testét háromnegyedig a fényképezőgép felé, egyik lábát helyezze előbbre, és fél vállát közelebb a fotóshoz. Ha az arc előre néz, a test jellemzően szélesebbnek látszik.

Szem Hogy fesztelenebbül érezze magát, próbálja behunyni a szemét, majd közvetlenül a felvétel előtt lassan nyissa ki.

Jó példák Tanulmányozza fotogén személyiségek képeit. És nézze meg azokat a felvételeket, amelyeken ön saját véleménye szerint a legjobban fest. Valószínűleg látni fogja, hogy azokon éppen nevet vagy jókedvű. A fotózás olyankor a legsikeresebb, ha az alany fesztelen vagy fel van villanyozva.

Vote it up
339
Tetszett?Szavazzon rá!