Így lesz szebb a kávézacctól

Miután megitta a reggeli kávéját, ne dobja ki a zaccot, hanem használja azt szépségápolásra. Csodákra képes!

Élénkíti a hajszínt
Barna hajú? Vegyszerek nélkül is fokozhatja hajszíne élénkségét, ha kávézaccból készít kondicionálót. Keverjen egy (vagy ha vastagabb, hosszabb a haja, két) teáskanál kihűlt zaccot egy kis kondicionálóba, és vigye fel a hajára, miután besamponozta. Legfeljebb öt percig hagyja fent, majd mossa le alaposan hideg vízzel, hogy lezárja a haj külső rétegét. Világosabb hajúaknak nem ajánlott ez a pakolás. Kíváncsi, mire jó még a kávézacc a háztartásban?

Csillogóvá teszi a hajat és serkenti a növekedését
Hajmosással eltávolítható a sok szennyeződés, de kéthetente alaposabb tisztítás ajánlott. Alkalmazzon házi fejbőrmasszázst kávézaccal közel egy percen át, majd mossa le hideg vízzel, és ezután végezze el a megszokott samponos, kondicionálós tisztítást. Ha rendszeresen kezeli hajtüszőit zaccal, egy idő után haja fényesebbé válik. Egy brit bőrgyógyászati szaklap szerint 2014-es cikke alapján a koffein a haj növekedését is fokozza. Ezeket a természetes pakolásokat is kipróbálhatja.

Puhítja az ajkat
Az ajakcserepesedés első jelére – és még a rúzs és ajakfény felvitele előtt – készítsen fél teáskanál kávézacc és fél kávéskanál méz elegyítésével lágy, hatékony ajakradírt. A keveréket finoman kenje szét körkörös mozdulatokkal az ajkán fél percen át, majd nedves kendővel törölje le. A házi ajakkezelést egészítse ki puhító balzsammal.

Csökkenti a szemhéj-duzzanatot
Gyakori panasz, hogy a szem alatt a bőr sötétebb és táskás – ami öröklött hajlamra, allergiára, folyadék-visszatartásra vagy alváshiányra vezethető vissza. A megoldás: kenje be ezt a területet kávézaccal, hagyja rajta 10 percig, majd alaposan öblítse le. A koffein összehúzza az ereket, ami csökkenti a szem alatti duzzanatot.

Javítja a szaglását
Amikor a legkedvezőbb illatszert keresi magának, a sok minta eltompíthatja a szaglását. A Berkeley Kalifornia Egyetemen végzett vizsgálat során Noam Sobel kimutatta, hogy a kávé szagolgatása jobban serkenti a szaglómezőt, mint ha csak a levegőt szippantjuk be, és ezután hatékonyabban lehet megkülönböztetni a különböző illatokat. Ha legközelebb illatszerboltba megy, vigyen magával egy utazópohárban kávézaccot, hogy felfrissítse szaglását, mielőtt elkezd a minták között válogatni.

Fényesebbé teszi a bőrt
Bőre megfiatalodik, ha az antioxidánsokban gazdag kávézacc és zsírsavakban gazdag olívaolaj keverékével eltávolítja a szennyező anyagokat és tisztán tartja a pórusokat. Adjon két evőkanál olívaolajhoz két evőkanál kávézaccot, majd kíméletesen kenje fel a keveréket az arcára (a szemét kerülje el!). Fél perc elteltével távolítsa el nedves törlőkendővel, de ügyeljen rá, hogy a hidratáló hatású olívaolaj bekerüljön a bőr mélyebb rétegeibe. Vagy próbálja ki ezeket az otthoni arcpakolásokat.

Csökkenti a narancsbőrt
Mielőtt fürdőruhát húz, kezelje a feltűnően narancsbőrös területeket bőrradírozással. Egyenlő arányban keverjen össze kávézaccot és kókuszolajat, majd kenje be vele az érintett részeket, például a combját és a csípőjét. A kávézaccban lévő koffein szárítja a bőrt, a körkörös masszírozás élénkíti a vérkeringést, ami feszesebbé teszi a bőrt.

Vote it up
269
Tetszett?Szavazzon rá!