Így lesz tágas a fürdőszoba

Íme, nyolc könnyen megvalósítható tárolási ötlet, amely révén rengeteg helyet felszabadíthat a fürdőben

Csak ami nélkülözhetetlen
Ha a háztartásban élő családtagok száma három, biztos, hogy szükség van 18 fürdőlepedőre és 12 kéztörlőre? Hány üvegcse vagy tégely kozmetikum, kenőcs, fájdalomcsillapító tömíti el a pipereszekrényt és a gyógyszeres fiókot? A rendrakás első és legfontosabb lépése, hogy megszabaduljon mindattól, amire nincs szüksége. Ezután nézhet körül, hol tud helyet felszabadítani. A kettőt akár egyszerre is végezheti:

A polcok felszabadítása érdekében szereljen fel 3-4 törölközőtartó rudat az ajtó belső felére, és akasszon ki rá egy hétre előre minden törölközőt.
Állítson össze két fürdőszobai eszközkészletet: az egyiket helyezze készenlétbe utazáshoz egy egyszerűen kezelhető, cipzáras tartóban. Ne felejtse ki a szemöldök- és körömcsipeszt, ollót, fülpucolót és vattapamacsot.

Keressen helyet a polcnak
Ha van ablak, szereljen fel alá egy polcot, melyet a léc anyagából készült karok támasztanak alá.  Egy ilyen polc remekül alkalmas törölközők és fürdőszobai kiegészítők tárolására.

Egy fél méter széles fal már elegendő helyet biztosít egy két-három polcos állványnak, melyen bármely felszerelést tarthat. Még többet kihozhat belőle, ha az aljához hozzáerősít egy deszkát, és kampókat akaszt rá a nedves törölközőknek.

Életmentő állványok
Szeretné, ha több törölközőtartó lenne a fürdőben? Felejtse el az időigényes szerelgetést, egyszerűen állítson be egy ruhafogast a sarokba! Erre is pompásan felakaszthatja a törölközőket és fürdőköpenyeket.

Ha a törölközők tárolásáról van szó, egy konyhai bortartó állvány is megteszi. Konstrukciótól függően 5-10 összetekert törölköző elfér rajta, és oda teheti, ahol a legpraktikusabbnak gondolja: akár a padlóra, akár egy szekrény tetejére. Nemcsak helyet takarít meg vele, ráadásként érdekes színfoltja lesz a fürdőszobának.

Polcos kosarak
A konyhai vagy kamrai tárolásra készült, több szintes drótkosarak a fürdőszobában is hasznos segítséget jelentenek – hiszen minél kisebb az alapterület, annál jobban érdemes kihasználni a fürdő légterét is. Lógasson le a plafonról néhány ilyen kosarat: a nagyobbakban elférnek a feltekert kéztörlők, a kisebbekben pedig a piperecikkek és mindenféle apróság.

Tízóraisdoboz mint elsősegélykészlet
Lehet, hogy gyermeke már réges-rég kinőtte és a padlásra száműzte a szuperhősös tízóraisdobozt, de a tarka műanyag tartó élete ettől még nem ért véget. Éppen tökéletes méretű ahhoz, hogy az egyik felében kötszereket, gézt, ollót és ragasztószalagot, a másik felében pedig alkoholt, fertőtlenítő folyadékot és a használatához szükséges vattát tároljon.

Tartsa a dobozkát a fürdőszoba egyik szekrényében, így minden szükségeset egyszerre felkaphat, ha gyorsan kezelnie kell egy vágást vagy horzsolást.

Hordozható piperecikkek
Ez az ügyes helymegtakarító ötlet különösen a nagycsaládosoknál válhat be. Alakítson át néhány kisebb fonott kosarat piperéskosárkává, és ossza szét a család tagjainak szobájában. Így mindenki maga viheti be a fürdőbe mindazt, amire szüksége van.

Fessen minden kosarat más színűre, és töltse meg személyre szabottan: Apának a kedvenc fogkrémjével, borotvájával, borotvahabbal és más testápolási szerekkel, Anyának kozmetikai és hajápolási kellékekkel, és így tovább. Minden, amit a kosárba tesz, helyet szabadít fel a fürdőszobai polcokon.

Ki a gyógyszerekkel
Helyezze át a gyógyszereket és vény nélküli készítményeket a fürdőszobaszekrényből a konyhába vagy a hálószobába! Nemcsak hely szabadul fel a lakás egyik legkisebb helyiségében, más haszna is lesz az átrendezésnek. A fürdőszoba meleg, párás levegője ugyanis veszélyezteti bizonyos gyógyszerek stabilitását és hatóképességét. Tegye őket egy fedeles műanyag tartóba vagy cipősdobozba, és tárolja hűvös, száraz helyen – természetesen gyermekektől távol.

Fel a mágnest
A fürdőszoba falára felszerelt mágneses késtartó ideális az olyan apró fém eszközök tárolására, mint a körömcsipesz, szemöldökcsipesz és körömvágó olló – nem kell többé a rendetlen fiókban vagy szekrénypolcokon kutatni utánuk.
 

Ha a fentiek révén elég helyet nyert, elgondolkodhat azon, hogy növények betelepítésével tegye otthonosabbá a fürdőszobát!

Vote it up
287
Tetszett?Szavazzon rá!