Így lesz tiszta és szagtalan a hűtő

Varázsolja újjá legfontosabb konyhai eszközét ezekkel a hatékony házi módszerekkel

Kapcsolódó cikkek

Szódabikarbóna
Hogy megszabaduljon a kellemetlen szagoktól és az odaszáradt ételmaradékoktól, pakolja ki a hűtőt, majd szórjon szódabikarbónát egy nedves törlőszivacsra, és súrolja át a hűtőszekrény belső falait, a polcokat és a rekeszeket! Ezután mossa le tiszta nedves szivaccsal is! Tudja meg, mire jó még a szódabikarbóna!

Vaníliakivonat
Törölje át a hűtő belsejét vaníliakivonattal! Hogy a friss illat tovább tartson, áztasson egy vattapamacsot vagy szivacsdarabot az aromába, és hagyja a hűtőben! Tudta, hogy a vaníliakivonat segít az ízületi gyulladás, a herpesz és a kisebb égési sebek ellen is?

Citrom
Csepegtessen citromlevet egy vattapamacsra vagy szivacsra, és hagyja a hűtőben néhány órán át! Előtte persze távolítsa el a rossz szagokért felelős ételt. Egyébként citromlével akár ezüstöt is tisztíthat.

Műanyag doboztetők
A csöpögős üvegek és a szivárgó edények okozta bajok megelőzésére használjon alátétként műanyag dobozfedeleket! Ha összepiszkolódnak, csak dobja be őket a mosogatógépbe.


Távolítsa el az összes ételt és a rekeszeket, rácsokat is a hűtőből! Keverjen össze egy maréknyi sót 3-4 liter langyos vízzel, és egy szivacs segítségével takarítsa ki a hűtőszekrény belsejét! A keverék kíméletes, és nem fogja felkarcolni a hűtő belső felületeit. A só ezen kívül alkalmas a szivacsok és a fonott bútorok felújítására is alkalmas.

Paradicsomlé
Szabaduljon meg a romlott ételek szagától a hűtőjében és a fagyasztójában egy kis paradicsomlé segítségével! Itasson át egy szivacsot paradicsomlével, majd alaposan törölje át a hűtő belsejét! A takarítást folytassa meleg, szappanos vízzel, majd törölje szárazra! Ha nyomokban még megmaradt volna a kellemetlen szag, akkor ismételje meg a műveletet! Gondolta volna, hogy a paradicsomlé torokfájás ellen is jó?

Ecet
Gondolta volna, hogy az ecet még a szódabikarbónánál is hatásosabb, biztonságos tisztítószer a hűtőszekrény kitakarítására? Használjon egyenlő arányban fehérecetet és vizet, és kívül-belül takarítsa ki alaposan a fridzsidert. A penészedés megelőzésére a hűtő belső falait és a tároló rekeszeket is mossa át egy hígítatlan ecetbe mártott ronggyal. Hígítatlan ecettel törölheti le továbbá a felhalmozódott port, kormot és koszt a hűtője tetejéről.

WD-40
Amikor a szappan és a víz segítségével sem lehet megszabadulni a beleragadt régi ételmaradványoktól, akkor elérkezett az idő, hogy a WD-40-hez folyamodjon! Miután minden élelmiszert eltávolított a kezelendő területről, permetezzen egy nagyon kis mennyiségű WD-40-et minden makacs és ellenálló foltra! Ezután már letörölheti őket egy rongy vagy egy szivacs segítségével. Győződjön meg arról, hogy maradéktalanul eltávolította a WD-40 nyomait, mielőtt az ételeket visszatenné. Kattintson, és kiderül, mire jó még a WD-40!

Vote it up
290
Tetszett?Szavazzon rá!