Így szagtalanítható a macskaalom

Nem kell vagyonokat költeni márkás tisztítószerekre, otthoni eszközökkel is boldogulni fog

Védje az alomtálcát is
A kellemetlen szag könnyen beleivódik magába az alomtálcába is, ahonnan már gyakorlatilag lehetetlen lesz kiűzni. Ezt megelőzheti, ha méretre vágja egy kartondoboz egyik oldalát és ragasztószalag segítségével befedi alufóliával, majd ezt a szigetelőréteget a tálca aljába teszi. Ha cseréli az almot, a kartont ne dobja egyből ki, hanem mossa le szivaccsal, amit 2-1 arányban ecetből és szódabikarbónából kevert oldatban merít meg. Így legalább 3-4 használatot ki fog bírni az alumínium, elég lesz majd csak az ötödik menetre újat gyártani.

Citrommal semlegesítheti a szagot
Ismerjük el: a macskaalom illata távol áll a parfümétől. Ezért figyelnie kell a tálca környékére is! Tegyen ennek érdekében egy félbevágott citromot (gyümölcshússal felfelé) az alom közelébe egy edényben. Minden bizonnyal hosszan tudná magyarázni egy szakértő a fizikai folyamatot, amelynek köszönhetően a citrom képes semlegesíteni a levegőben terjengő kellemetlen szagokat – ami biztos, hogy szagtalanítás terén komoly vetélytársra találhat benne a szódabikarbóna. Ha úgy tűnik, nem bír el a szaggal egy fél citrom, küldjön erősítést: papírtányérra tegyen több darabot, természetesen félbevágva, vagy próbálkozzon citrom, narancs és lime kombinálásával is!

Házi alomtisztító
Nem kell vagyonokat költeni márkás tisztítószerekre, elég, ha szétnéz a konyhában. Ürítse ki az almot, ne felejtse el kivenni a kartonból és alumíniumból készült szigetelőt sem, majd heti egy alkalommal tisztítsa a tálcát ecettel, háztartási ammóniával, citromolajjal és 1-10 arányban háztartási fehérítőből és vízből készült oldattal. Végül vízzel mossa át még a tálcát, majd törölje szárazra.

A cicának is jár lábtörlő
Hogy a vendégekhez hasonlóan ne hagyjon lábnyomokat a padlón macskája sem, tegyen egy régi szőnyegdarabot vagy egy elhasznált konyhai alátétet a tálca elé úgy, hogy először arra lépjen ki, otthagyva, ami esetleg még a mancsára ragadt az alomban.

Kattintson, ha kíváncsi további ötletekre, hogyan szagtalaníthatja hatékonyan otthonát, hogyan űzheti el a főzés közben keletkezett szagokat, illetve miként töltheti meg lakását kellemes illatokkal.

Vote it up
406
Tetszett?Szavazzon rá!