Így válasszon szemüveget

Szemünk fénye nagy kincs, de azért feleslegesen ön sem szeretne egy vagyont költeni szemüvegre, igaz? Segítünk

Lencse anyaga? Az üveg törhet, és nehezebb, mint a műanyag, amely viszont karcolódik. Magas dioptriaértéknél indokolt lehet az esztétikailag előnyös vékonyított lencse.

Lencse típusa? Bizonyos életkor felett érdemes ún. multifokális (progresszív) lencsére váltani, amely közelre és távolra, illetve a közbenső tartományra is fokozatmentes éleslátást nyújt.

Lencse bevonata? Ajánlott: UV-szűrő réteg, műanyag lencsére felületkeményítés, valamint AR (antireflex) réteg a lencse mindkét oldalára: óv a fényvisszaverődésektől.

Keret anyaga? A jó minőségű fémkeretek ma már könnyűek, és nem színeződnek el, a műanyag keretek pedig még könnyebbek és rugalmasabbak lehetnek.

Keret formája? Illeszkedjen az arc anatómiájához, karakteréhez. A látótér kellően tág legyen minden irányban.

Keret nélküli? A szinte „láthatatlan”, keret nélküli szemüvegek ma már stabilak és tartósak.

Fényre sötétedő? A fény intenzitásának megfelelően elsötétedő, színezett lencsék feleslegessé tehetik a külön napszemüveget, bár autóvezetésnél, az utastérben nem sötétednek el kellőképpen, hiába tűz odakint a nap.

Napszemüveg? Az UV 400-as jelzés 100%-os védettséget nyújt – persze csak akkor, ha a lencse körös-körül jól fedi a szemet! A barna erősíti a kontrasztot, a zöld tompítja legjobban az éles fényt, a szürke adja a legtermészetesebb képet.

Bónusztippek Speciális védőrétegekkel ellátott monitorszemüveg, míg outdoor sportokhoz, autóvezetéshez polárszemüveg.

Vote it up
358
Tetszett?Szavazzon rá!