Így vásároljon porszívót

Totál szívás, ha nem megfelelő készüléket választunk. Fogadja meg az alábbi szakértői tanácsokat, és nem jár pórul

Teljesítmény? Az átlagosan 1400–2200 watt közötti névleges teljesítménynél sokkal fontosabb az ún. szívóteljesítmény: ennek értéke lehetőleg érje el a 400 wattot.

Porzsákkal vagy nélküle? Aki idegenkedik a porzsákkal való érintkezéstől, bízzon a port kiülepítő új módszerekben! (Vannak olyan hagyományos modellek is, amelyeknél nem kell a porzsákhoz érni cserekor.)

Kerekes vagy kézi? Ha ritkán porszívózik, használjon nagy teljesítményű gördülő készüléket, ha viszont egy héten többször is, érdemesebb könnyű, vezeték nélküli (!) kézi porszívót választani.

Zajszint? Igyekezzen a 70 dB-t nem jelentősen meghaladó zajszintű készüléket választani.

Szűrés? Allergiások feltétlenül ún. HEPA-szűrővel ellátott modellt válasszanak, amelyek az allergén anyagok kiszűrésére is alkalmasak.

Száraz vagy nedves? Ahol nagy felületű szőnyeg vagy kárpit rendszeresen erős szennyezésnek van kitéve, indokolt a vegyszeres tisztításra is alkalmas vizes funkcióval rendelkező eszközt választani.

Kezelhetőség? Elakadás ellen fontos a lekerekített forma, könnyíti a munkát a fokozatmentesen állítható teleszkópos szívócső, az ergonomikus fogantyú, rajta a távirányítást szolgáló legfontosabb kezelőgombokkal.

Szívófej? Fontos a minden irányban való mozgékonyságot biztosító több pár csukló, illetve az egy mozdulattal átváltható multifunkció. Rés- és kárpittisztító fej, szívóecset, „cat@dog” szívófej stb. azért tartozékként hasznos lehet.

Hatótáv? Ha nagyobb lakásban nem akarja állandóan átdugaszolni a készüléket, előnyös a legalább 8-10 méteres vezeték.

Vote it up
415
Tetszett?Szavazzon rá!