Így vethet véget a csuklásnak

Bár a rekeszizom összerándulása általában nem káros, azért bosszantó tud lenni. Így szüntesse meg

Kapjon be valami édeset
Egy kanál cukor – közkedvelt gyógymódja a csuklásnak. Szemcsésségének köszönhetően enyhén irritálja a nyelőcsövet, amelynek hatására a rekeszizomideg „újraindítja” magát – igaz, erre nincs tudományos bizonyíték.

...vagy valami savanyút
Egy teáskanál ecet – savanykás ízének köszönhetően elfojtja a csuklást. Egyébként talán nem is hinné, mi mindenre jó még az almaecet.

Egyen egy kis mogyoróvajat
Egy jókora kanál mogyoróvaj – klasszikus gyógymódja a csuklásnak! Ahogy a nyeléssel van elfoglalva, illetve igyekszik leküzdeni a nyelvéről és a fogáról, megváltozik a légzési és nyelési ritmusa. A csuklás elmulasztásához pedig éppen erre van szükség!

Pár csepp chiliszósz
Valószínűleg ez azért hatékony, mert a csípőssége eltereli a szervezete figyelmét, amely a csuklás helyett inkább az égető érzéssel lesz elfoglalva.

Egy kevés méz
Mártson meg meleg vízben egy teáskanál mézet, és nyomja a nyelve hátuljára. A kaporhoz hasonlóan a méz is valószínűleg képes a bolygóideg ingerlésével megállítani a csuklást.

Nem is rossz: csokoládés orvosság
Kapjon be egy kanál kakaóport! Nem lesz könnyű lenyelni, éppen ezért fogja elmulasztani a csuklást. Ügyeljen, ne lélegezze be: ebben az esetben nem fog ugyan csuklani, de kínzó köhögésroham jelentkezik.

Lélegezzen mélyeket
Vegyen lassú, mély lélegzeteket egy papírzacskóból. (Ha szédülni kezd, hagyja abba!) Ennek hatására megnövekedik a vérében a szén-dioxid szintje, amit a szervezet levegőhiánynak észlel. Azért, hogy több oxigénhez jusson, nagyobb levegőt kell vennie, ez a rekeszizmok mélyebb összehúzódásához fog vezetni – így vetve véget az összerándulásoknak.

Rágcsáljon kaprot
Egyszerű, kellemes, finom: kényelmesen rágcsáljon el egy teáskanálnyi kapormagot! Ez a hagyományos gyógymód feltehetően annak köszönhetően hat, mert a nyelés stimulálja a bolygóideget.

Próbálja ki a papírtörlős trükköt
Egy pohár tetejére helyezzen rá egy réteg papírtörlőt, és azon keresztül igya ki a pohárból a vizet. A papír miatt erősebb szívó hatást kell kifejtenie, amelyhez a rekeszizmait kell megdolgoztatnia – így válik a csuklás a múlt részévé.

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!