Ínyes kérdések

A száj csakugyan a jó egészség záloga. Meglepően sok bajtól megóvhatja ugyanis magát, ha ügyel ínye épségére. Van erre egy csodaszer

A száj a jó egészség záloga. – Ha helyes szájhigiénével megelőzzük az ínybetegségeket, csökkenthetjük a szívbetegség, a stroke, az arcbőrráncosodás, egyes daganattípusok, merevedési zavar és egyes terhességi szövődmények kockázatát – állítja dr. Michael F. Roizen. Újabb megállapítások:

Egyen joghurtot
A sok tejterméket fogyasztóknál kisebb valószínűséggel alakulnak ki ínymegbetegedések. Japán kutatók úgy vélik, ez a joghurtban és egyes sajtokban található tejsavnak tulajdonítható. Ráadásul az élőflórás élelmiszerekben lévő hasznos baktériumok gátolják az ártalmas baktériumok szaporodását.

– Már akár napi ötven gramm joghurt segíthet a kockázat csökkentésében – említ egy példát dr. Susan Karabin, az Amerikai Periodontológusok Társaságának tagja.

Ne dohányozzon
A dohányzás az ínybetegségek egyik fő oka, és a legújabb vizsgálatok arra mutatnak, hogy a marihuána szívása is árt az ínynek. A füstben rejlő mérgező anyagok valószínűleg gyulladást okoznak a szájban is.

Vote it up
317
Tetszett?Szavazzon rá!