Óvja csemetéit a neten

A puszta tiltás helyett egy ingyenes felügyeleti szoftvert ajánlunk – meg egy közösen csodálható képernyővédőt

Gyermekeit nem engedi ki a hidegbe kabát nélkül, és nem indítja el az autót, amíg be nem kötötték magukat. Miért engedné meg nekik, hogy megfelelő védelem nélkül internetezzenek?

Az ingyenesen kipróbálható, magyar nyelven is elérhető Norton Online Family szoftver segítségével egyetlen pillantással áttekintheti, mit csinálnak gyermekei az interneten. Megtudhatja, milyen webhelyeket keresnek fel, milyen kifejezésekre keresnek rá, kikkel csevegnek, és milyen közösségi oldalakon töltik az idejüket.

Ezáltal jobban megismeri gyermekeit, és jobban át fogja látni, milyen dolgok érdeklik őket az interneten, így megvédheti őket, és útmutatást adhat nekik.

A program automatikusan riasztja önt e-mailben, ha gyermekei valamilyen tiltott dolgot tesznek, például tiltott weboldalakat keresnek fel, vagyis akár a munkahelyén is felügyelheti a gyerekek internetes tevékenységét. Ezenkívül akár a számítógépezéssel töltött időt is megszabhatja. További információ: onlinefamily.norton.com.
 

Kreatív képernyőkímélés
Egyesek szerint mindegy, milyen a képernyővédő, hiszen amikor elindul, mi már nem vagyunk a gép előtt, visszaérve pedig egyből eltüntetjük. Az ingyenesen letölthető Electricsheep („elektromos bárány”) nevűt mégis érdemes kipróbálni. Nem véletlen az elnevezés: az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című kultuszregényre utal. Amikor ugyanis „elalszik” a számítógép, vagyis bekapcsol a képernyővédő, elkezd kommunikálni a világ többi Electricsheepjével. Ez a párbeszéd aztán látványos háromdimenziós grafika formájában jelenik meg. Természetesen a felhasználó beleszólhat, miről álmodjon a gépe. A képernyővédőt letöltheti az electricsheep.org weboldalról.

Vote it up
343
Tetszett?Szavazzon rá!